iOS ve Android cihazlar için WhatsApp koyu mod özelliği kullanıcılara resmen sunuldu. Bir süredir test halinde olan WhatsApp karanlık mod, sonunda aktif hale geldi.

Uygulama istenildiği takdirde karanlık bir şekilde kullanılabilecek. Böylece bazı kullanıcıların şikayet ettiği göz yorucu renk parlaklığını ortadan kaldırmış olacak.

WhatsApp uygulama geliştiricilerinden açıklama

Uygulama geliştiricileri yaptıkları açıklamada WhatsApp'ta, iOS ve Android işletim sistemlerinin ikisinin de aynı koru renk tonunun olması konusunda yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Son sürümde yeni arama seçenekleri de sunularak yazan kişiye ve içerik türüne göre filtre uygulanmasına izin veriliyor. Bu sayede örneğin yakın arkadaşınızdan gelen aradığınız bir fotoğrafı kolayca bulabilmeniz sağlanıyor.

WhatsApp karanlık mod nasıl açılır?

Android 10 ve iOS 13 kullanıcılarının koyu mod için sistem ayarlarından bunu aktif hale getirmeleri gerekiyor.

Android 9 ve altı sürümleri kullananlar ise WhatsApp Ayarları > Sohbetler > Tema > Koyu menüsünü takip ederek bu görünümü seçebilecek. WhatsApp uygulamanızı App Store veya Google Play Store üzerinden son sürüme güncellemeyi de yapmanız gerekiyor.

Merhaba karanlık!

'Merhaba Karanlık' başlıklı bir tanıtım videosu yayınlayan WhatsApp, “Ekran parlaklığını düşüren, parlamayı azaltan, kontrast ve okunabilirliği artıran özel koyu gri arka plan ve kirli beyaz bir renk kullanıyoruz.” açıklamasını yaptı.