Yeni Zelanda hükumeti, bir süredir mevcut polis ekiplerini modernize etmek adına çalışmalarını yürütüyordu. Görünen o ki, bu politika onları yapay zeka teknolojisine yönlendirmiş. Yeni Zelanda yaptığı çalışmalar sonucunda polis kuvvetlerine yapay zekayı entegre etmiş durumda. Ella ismi verilen yapay zeka, sistemin test edilmesi adına görevine başlamış durumda.

Polis teşkilatına yardım ediyor

Ella, bulunduğu karakolda, gelen ziyaretçilerin karşılanması, onlara rehberlik edilmesi, ziyaretçilerden toplanan verilerin polislere aktarılması ve acil olmayan telefonların aktarılması gibi görevlerde polis teşkilatına yardımda bulunuyor.

26 farklı insanın yüz verisi kullanıldı

Ella’nın yapay zeka sisteminin geliştirilme sürecinin arkasında Intela AI ve Soul Machines isimli yapay zeka firmaları bulunuyor. Ella’nın sahip olduğu yüzün geliştirilmesinde toplamda 26 farklı insanın yüz verisi kullanıldı. Sahip olduğu ses tonu, konuşma ve beden dilini gerçekçi kullanabileceği bir şekilde geliştirildi.

Gülümsemesi ve göz kırpması dahi sağlandı

Robotun daha gerçekçi bir iletişim kurabilmesi için gülümsemesi ve göz kırpması dahi sağlandı. Ella, şimdilik yalnızca dijital olarak hizmet vermekte. Karşısına geçen insanları selamlayabilen Ella, içerisinde bulunduğu duruma uygun yüz ifadeleri kullanarak, ziyaretçilerle daha samimi bir iletişim kurabiliyor.

Şimdilik pilot olan proje 3 aylık deneme sürecinde. Projenin başarılı olması halinde hükumet Ella’yı pek çok karakolda kullanıma sunacak.