İkitelli Organize Sanayı Bölgesi'nde üretilen yerli ve elektrikli araç Gen TM-480, Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST'te tanıtıldı.

Yerli ve elektrikli otomobil katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle kaşılandı. Ziyaretçi akınına uğrayan aracı vatandaşlar yakından inceleyip bilgi aldı.

400 KİLOMETRE YOL GİDİYOR

Yazılımı ve motoru dahil tüm sistemleri yerli ve milli imkanlarla üretildi. Karbonfiber gövdeye sahip, saatte 180 kilometre hıza ulaşabilen ve tam şarj ile 400 kilometre yol gidebilen otomobil Gen TM-480, kablosuz bağlantı sistemlerinden park frenine, hız sabitleyicisinden dokunmatik sistemlere kadar birçok özelliğe sahip.

Yerli Otomobilin Dikiz Aynaları Neden Yok?

YÜZDE 100 ELEKTRİK ENERJİSİ İLE ÇALIŞIYOR

Yerli imkanlarla geliştirilen otomobil yüzde 100 elektrik enerjisi ile çalışıyor. Projeye yaklaşık 7 milyon dolar para harcandı. Seri üretime dair çalışmaların devam ettiği ve 2021 yılının sonlarına doğru otomobilin bantlardan indirmenin hedeflendiği belirtildi.

EVDEKİ ELEKTRİK İLE 12 SAATTE ŞARJ EDİLİYOR

Evdeki elektrik ile şarj edildiğinde 12 saat, hızlı şarjla ise 1 saatin altında bir süreyle şarj edildiğini belirten Gen Otomobil Ar-Ge Direktörü Nail Güzel, "Bugün burada geliştirmiş olduğumuz elektrikli aracımızı tanıtıyoruz. Otomobilimiz tek şarjla 400 kilometre menzil yapabiliyor. Aracın motoru, yazılımları ve elektronik komponentleri tamamen yerli imkanlarla geliştirildi. Bunun dışında aracın şasisi ve kaportası herhangi bir araçtan devşirme ya da platformunun satın alınması ile değil; tamamen bizim kendi özgün tasarımlarımız sonucunda ortaya çıkmış bir tasarım. Evinizin elektriği ile şarj ederseniz 12 saatte, hızlı şarj sistemleri kullanarak 1 saatin altında dahi şarj edebiliyorsunuz. Motor aslında daha yüksek bir güce sahipken daha verimli olması için biz 100 kw gücünde sınırlandırdık." diye konuştu.

ÖZELLİKLER:

Motor gücü: 100 kW
Son hız: 180 km/saat
Aktarım: Tek oranlı redüktör ile 1 ileri ve 1 geri vites
Menzil: 400 km
Şarj süresi: Şehir şebekesi ile 12 saat, hızlı şarj ile 1 saat

Editör: Haber Merkezi