Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Otomotiv Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kemal Furkan Sökmez, yerli otomobilin tanıtımının ardından imalatı ile ilgili süreç şekil almaya başlarken, yüzde yüz elektrikli bir araç olmasının dünya pazarındaki rekabeti nasıl etkileyeceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

REKABETİ ARTIRACAK

Sönmez, yerli aracın yabancı markaların elektrikli araç konusunda çalışmalarını tetikleyeceğini ve Türkiye’ye daha iyi araç getirme çabasında olacaklarını belirtti. Elektrikli araç klasmanında üretim yapan diğer markalara göre değerlendirmelerde bulunan Sönmez “Tasarımıyla zaten satılması yüksek ihtimal olan yerli otomobil aynı zamanda teknolojik anlamda da iyi bir atılım” ifadelerini kullandı.

TESLA’YA GÖRE ARTILARI VAR

Söz konusu elektrikli bir araç olduğundan piyasanın hakimi Tesla ile karşılaştırılan yerli otomobil ile ilgili Sönmez “Bizim aracın menzili oldukça iyi; 300-500 kilometre. Hızlı şarj özelliği var ve bu pil soğutma sisteminin iyi çalıştığını gösterir. Ayrıca platformu son derece özgün, dış tasarımında kapı kulplarının ortadan ayrılması sadece yerli araçta gözüken bir özellik” ifadelerini kullandı ve aracın mühendislik başarısı olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi