ESKİLER bilir, Ali ve Ayşegül Atik’in “Bir alışveriş, bir fiş” reklamı vardı, o misal bu durum da: Bir belge bir açıklama...

Peki neden böyle oldu? Takım sahada kazanamazsa, saha dışı, saha içinden daha çok karışır. Beşiktaş’ta da işler söyle oluyor son dönemde... Fenerbahçe maçı beraberliği ve ardından gelen Şenol Güneş’in Milli Takım kararı, şu günlerin fitilini ateşledi belki de. Sürekli bir belge çıkıyor ortaya... Biz gazeteciler de yayınlıyoruz, işimiz bu. Ancak enteresan bir nokta var; bu belgelerin ortaya çıkması kimsenin gazetecilik başarısı değil, belgeler elden ele dışarı sızdırılıyor! Belki de Beşiktaş tarihinde bu kadar belge çıkmamıştır ortaya, Beşiktaş’ın gizli evrakı olan! Önce 2 milyonluk avukat faturası çıktı. İş yapılmış ve para ödenmiştir, her şey yasaldır. Etik olmadığını söyleyenler oldu ama parayı Şafak Mahmutyazıcıoğlu değil de ortağı aldığı için bence etiktir de...

Sonra otopark belgeleri çıktı ortaya. Sürekli bir belge çıkıyor! Otopark için de etiktir, değildir diyenler oldu. İhale açılması uygun olabilirdi ancak o süreci bildiğim için söylüyorum; en az 2 kişiden teklif alındı, araştırmalar yapıldı. Ve en önemlisi de yazıldığı gibi o otoparkın kapasitesi 2500 araç değildi ve günde bilmem kaç para getirmezdi. Neyse, sonuçta o belgeler de çıktı piyasaya!

En son Erdal Torunoğulları’nın yaptığı harcamaları, kulübe masraf gösterdiği belgeler çıktı ortaya. Normal midir? Normaldir. “Yönetici kendi cebinden harcasın, nesi normal?” diyenlere de saygı duyuyorum. Onlar da haklıdır. Ama ya belgeler? Beşiktaş’ın kasasında, muhasebe dosyalarında, ihale dosyasında duran bu belgeler neden ortada?

Bir de açıklamalar var. Sürekli yapılan ya da son dönemde fazla yapılmayan. Herhangi bir maçtan sonra Beşiktaş yöneticisini görüyor musun artık televizyonda? Ben görmüyorum. Eskiden Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Candaş Tolga Işık konuşurdu maçtan sonra. Şimdi kimse yok. Sadece Başkan Fikret Orman konuşuyor. Orman’ın da en son konuşmasından sonra Gökhan Töre’ye cevap hakkı doğmuş olacak ki, açmış ağzını yummuş gözünü. Onun açıklaması da belgeler gibi. Beşiktaş tarihinde görülmemiş bir açıklama.

Haklıdır, haksızdır bilemem. Ama şu bir gerçek ki; böyle bir açıklama, kulüpte oynayan bir futbolcu tarafından yapılıyorsa biraz başı boşluk var demektir!