AN olur ki! Cihana değer desem yeridir. İşte o ‘anlardan’ birini yaşıyorum, İnsanın mutlu olduğu, gururlu olduğu, aldığı nefesi hissettiği, kutlu anlardan. Çünkü bulunduğum ortam bozkurtların egemen olduğu bir ortam. Her yan Türk bayrakları donatılmış. Başındaki berede Göktürk harfleri ile ‘Türk’ yazan yiğitler, Oğuz Kağan türü sarkık bıyıkları ile dosta güven, düşmana korku veren aslan yürekliler. Hepsi orada. Bunlar öyle sıradan insanlar değil. Çoğu vatan davasında, millet davasında, bayrak davasında, ezan davasında mücadele etmiş, yüreğini ortaya koymuş, gerektiğinde her türlü, vatan savunmasında göğsünü siper etmiş vatan sevdalıları. Milliyetçiliğe, ülkücülüğe, MHP’ye gönül vermiş Türk çocukları.

Bir kahraman

MHP Bağcılar İlçe Başkanlığı’nı yıllarca yürüten, Ali Erdemir’in torun mürüvetindeyiz, yani sünnetinde. Ali Erdemir, doğu kökenlilerin, özellikle PKK yandaşlarının, yoğun olduğu Bağcılarda yıllarca başkanlık yapmış, özel dostluklarını kullanarak 3-4 bin Türk çocuğuna iş bulup aş verdirmiş, Bağcılar’da yüreğini ortaya koymuş bir yiğit. Bu mücadele sırasında kurşunlanmış, pusular kurulmuş, arabası ateşe verilip yakılmış ama yılmadan mücadelesine devam etmiş, Tokat’ın yiğit bir evladı. O kadar mı? Değil tabii...

Ali Erdemir doğduğundan beri bu davanın içinde. Bu uğurda, Dev- Sol militanları abisini şehit etmiş, O acıyı yüreğinde hissetmiş bir kahraman. 12 Eylül Darbesi sırasında ülkücü düşmanı, Kenan Evren’in gadrinden kurtulabilmek için yurt dışına kaçmış, Yıllarca Suriye’de yaban ellerde, Türkmen kardeşleri arasında, vatan hasreti ile yaşamış bir vatan sevdalısı. Ali Erdemir’in bugün mutlu bir günü. İki numaralı torunu Talha erkekliğe adım atıyor. Dayısı Kürşat’ın korumasında Göktürk tahtına oturmuş, kendisini kutlamaya gelen, yiğit ağabeylerine gülücükler dağıtıyor. Ama gülücükler arasında bozkurt işareti yapmak üzere arada yukarı kalkan bir eli var ki! Şimdiden nasıl bir Türk evladı olacağının adeta göstergesi. Özetle bozkurt dede, çekirdekten bir bozkurt bir ülkücü bir Türk evladı yetiştiriyor.

Bozkurt yasak değil

Bulunduğumuz ortam adeta Türk kokuyor. Burada Avusturya alçaklarının yasakladığı Bozkurt işareti serbest. Öyle ki fotoğraf çekiminde, her özel anda, Eller mutlaka havaya kalkıyor. Oğuz Kağan’a, Atilla’ya, Cengiz Han’a, cihan imparatorlarına, Kürşat gibi yiğitleri hatırlatacak, onlara saygıyı gösterecek şekilde bozkurtlar, bozkurt işareti yapıyor. Bu ortamda sıkılmazsınız, kalbiniz gururla çarpar vatan için güven duyarsınız. Hatta kendinizi olağanüstü güvende hissedersiniz. Çünkü Avusturya hainlerinin terörist yerine koyduğu, Viyana kuşatması sendromu ile kin kustuğu o kahraman bozkurtlar arasındasınız. MHP İl ve ilçe yöneticileri, yeni seçilmiş il-ilçe meclis üyeleri burada. MHP İlçe Başkanları, Ülkü Ocakları Başkanları, MHP Bağcılar İlçe başkanı Onur Yeşil hemen yanı başımda ve de daha nice yiğit. Kürşatlar, Mete Hanlar, Alpler burada. Bunlar mücadele adamları. Bayrak için vatan için Türklük için rahatlıkla göğüslerini siper edecek insanlar.

En mutlu olduğum an

Hayatı mücadele, sıkıntı, gözyaşı içinde geçmiş, bu uğurda, zamanında malını mülkünü kaybetmiş ama ona rağmen dimdik ayakta kalmayı başarmış, Ali Erdemir çok mutlu bir anını yaşıyordu. Bu mutlu anını misafirlerine bir teşekkür konuşması ile taçlandırdı. Konuşmasının son bölümünde; ‘ORTADOĞU Gazetesi’nin kıymetli yazarı, benim için çok değerli bir dost bir ağabey olan Ali Öncü’de aramızda’ dediğinde, benim de yazar olarak 21 yıllık gazeteci olarak 40 yıllık mücadelem ve gazetemizin yarım asırlık mücadelesi, karşılıksız kalmadı. Alkışlarda, bu kutlu davada benim ve de gazetemin onure edilmesiydi. Hele bu alkışlar yiğit bozkurtlardan gelince anlamı daha da büyük oldu. Ve bu alkışlar bence yarım asırdır MHP’nin, ülkücülerin, milliyetçilerin yanında olan, bu yolda başyazarını şehit veren, şimdilerde hiç hak etmediği halde dışlanmaya çalışılan ORTADOĞU Gazetesine, hak ettiği değeri de vermiş oluyordu.