AKP iktidarının başlattığı açılım süreci çerçevesinde dağdan inen ve birer kahraman gibi karşılanan teröristlerin serbest bırakılmasına şehit aileleri ve gazilerin öfkesi dinmiyor. Tüm Türkiye ayakta.

''Teslim oluyorlar'' denilen PKK'lılar açıkça devlete meydan okudu. Belgelerle melgelerle Türkiye uyutulmaya çalışılsa da açıkçası hükümet açılımda boğuldu. Bugün ben köşemi şehit aileleri ve gazilerin isyanına bırakıyorum. ''Anaların gözyaşını dindireceğiz'' diyerek yola çıkıp ''PKK'lıların sevinç gözyaşını silen zevat iyi okusun''...

***

İSTANBUL Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şencan Bayramoğlu: Terörü bitirmek için teröre teslim olmak mı gerekti. Başbakan'ı kutluyoruz. Çok güzel becerdiler. Teröristleri muhatap aldılar. Bizim çocuklarımızın kanına ekmek doğradılar afiyetle yiyorlar. Bizim çocuklarımızın canlarının karşılığı bu olmamalıydı?

***

ŞEHİT Babası Bekir İspirli: Hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın gözü aydın olsun. Bu insanlar resmen devlete meydan okuyor. Karşılamada yüzlerce kişi orada sözde PKK bayrağı açıyor. Devlet yetkilileri, savcılar, İçişleri Bakanı seyrediyor. Bizler şehit aileleri olarak bu yaşananları izlemeye bile dayanamıyoruz. ''İyi şeyler olacak'' diyenlerin kastettikleri şeyler bunlar mı?

****

GAZİ Beyazıt Tuna: Çıkmış birileri annelerin gözyaşı akmasın diyor. O zaman ben sizin huzurunuzda gözümü çıkarıyorum. Peki ben bu gözümü kime verdim, ben kimin için gözümü kaybettim?

***

ŞEHİT Aileleri Derneği Adana Şube Başkanı Emine Kunt: Çocuklarımızın katilleri bandoyla karşılandı. Kan duracakmış, göz yaşı bitecekmiş. Neyin gözyaşı bitecekmiş? Gelsin benim gözyaşımı bitirsin.

***

GAZİ İbrahim Çolakoğlu: Burada hep ''şakşakçılık'' yapılıyor. Biz şakşakçılık istemiyoruz. Bu ülkenin bayrağını sallandırmak istiyoruz.

***

ŞEHİT Aileleri Derneği Uşak Şube Başkanı Şakir Çakır: Bu ihaneti hazırlayanlar, bedelini kısa zamanda Türk Milleti önünde ödeyecektir. Yaşanan gösterilere katılanlar, suçu ve suçluyu övme suçunu işlemişlerdir. Bu ülkenin vatandaşları olarak yaşananları kınıyor, savcıları göreve çağırıyoruz.

***

TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Cafer Çelik:Bizim evlatlarımız PKK'lı teröristler kahraman olsun diye mi şehit oldu? 19 Ekim'de terör örgütü PKK üyelerinin Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapmaları açılımın gerçek yüzünü göstermiştir. Gelen teröristler üzerlerinde dağda giydikleri üniformalarıyla, mağrur ve zafer kazanmış kumandan edasıyla geldi. Madem mücadeleden geri adım atılacaktı bunca şehit neden verildi?"

***

GEBZE Gaziler Derneği Başkanı Gazi Emekli Jandarma Astsubay Önder Kılınçaslan: Eli kanlı teröristler elini kolunu sallaya sallaya şehit ettikleri Mehmetçiklerin, polislerin yanından yurduma, terör ve terörist destekçilerinin alkışlarıyla yapılan törenle geldi. Vatan için evladını şehit veren analar, babalar, bizler, evladımızı şehit eden bu teröristlerin bu şekilde karşılanmasını hazmedemiyoruz.

***

ŞEHİT annesi Beyhan Yorulmaz: Artık vatan sağolsun diyemiyoruz. Bizim Kürtler'le bir sorunumuz yok. Biz onlarla yedik-içtik-oturduk. Sorunumuz dağdaki hainlerle. Benim 15 yıldır döktüğüm gözyaşlarımın hesabını kim verecek? Bu gözyaşları Tayyip'i yakacak.

****

VE biz de diyoruz ki:Geçmişte "molla" büyük dedesinin dini duyarlılığıyla etnik ayrımları reddeden, 2002'de "Türkiye'de Kürt sorunu yok" diyen, 10 Ağustos 2005'de probleme "Kürt sorunu" adını koyma, 28 Kasım 2005'te ''Kürt'üm demeyeceksin ha! Dersen isyan başlar" diyerek fitili ateşleyen, daha sonra da ''Kürt açılımını''nı Türkiye'nin başına bela eden Erdoğan'ın bu son marifetinin ardından bakalım neler gelecek?

Erdoğan her tepkiye ''Şehit kanı üzerinden siyaset yapmayın'' diyerek işi basite indirgemenin yollarını aramayı âdet edinmiştir. Şimdi ne diyor bilmiyorum ama meydanlara inenler şehit kanı üzerinden siyaset yapanlar değil evlatlarının katillerine ve onlarla kol-kola girenlere tepki gösterenlerdir. Duymayanlara duyurulur.