FIBA Başkanı seçilen Turgay Demirel’in karşısına Hidayet Türkoğlu başkanlığındaki bizim federasyon bir Sırp’ı adayı çıkardı. Sırp aday ilk turda elenince bu kez Belçikalı’yı desteklediler ama Demirel’in önünü yine de kesemediler

Sırp adayı bizimkiler ikna etmiş

FİBA, yani Uluslararası Basketbol Federasyonunun Avrupa başkanlığını uzun süredir Turgay Demirel yapıyordu. Kongre yaklaşınca görüldü ki, Hidayet Türkoğlu başkanlığındaki bizim basketbol federasyonu, Türk adayı değil de Sırp adayı destekliyor. İşin daha vahimi, Sırp basketbol federasyonun genel sekreteri olan Dejan Tomasevic’i aday olmaya ikna eden de bizimkiler

Demirel: 22-Sırp aday: 11

OYLAMA yapılıyor, ilk turda Demirel 22, bizimkilerin Sırp adayı 11 oy alıyor. Bir de Belçikalı var. O da 17 oy alıyor. Sırp, son tura bile göremiyor. Son tur, Demirel ile Belçikalı arasında yapılıyor. Bizimkiler bu kez Türkiye’nin oylarını Belçikalı’ya veriyorlar. Ama seçimi Turgay Demirel kazanıyor ve yeniden başkan oluyor. Türk adaya oy vermeyen bizimkiler, kafaları önünde Türkiye’ye dönüyor.

Bunun adı işkence

ASLI görevi futbolu idare etmenin yanında, futbolu insanlara sevdirmek de olan federasyonumuz, Hatay ve Gaziantepspor taraftarlarına, final maçında niye taraftara işkence etmeyi kendisine görev edinir anlamak zor.

Hatayspor ile Gazişehir Gaziantepspor süper lige çıkma maçını yarın İstanbul’da oynayacaklar. Antakyaİstanbul arası 1141 kilometre. Gaziantep İstanbul arası ise 1173 kilometre. Bu iki takımın taraftarları bir dünya yol kat edecekler, İstanbul’a gelecekler. Maçın başlama saati 21.45. Hadi diyelim maç uzatmaya gitti, sizce kaçta biter? Ne yapacak o saatten sonra onca taraftar? Otobüse binip dönmek isteseler, sabaha karşı otobüs bulamazlar.

Otele gitmek isteseler, çoğunun cebinde otel parası olmaz. Paran kıtsa tek seçenek, sabahın ilk ışıklarını bekleyerek, garajlardan kalkacak ilk otobüse kavuşmak. Hele bir de takımın yenildiyse, İstanbul ayazında sabah olsun diye beklemek ızdırabın en büyüğü olur.

Futbol Federasyonumuz acaba “bu maça kimse gelmesin” mi demek istiyor? Eee.. Ne de olsa 1 Haziran’da yapılacak kongre heyecanı var şimdi. Kim düşünür taraftarı; başkanlık seçimi varken..

Küme düşen ilk şampiyon

LİGİN son haftasında gözler alt sıralardaydı. Potada kalan 3 takımdan acaba hangi ikisi düşecekti? Ankaragücü bir hafta önce Sivasspor’u yenmemiş olsa, düşmenin en kuvvetli adayı olacaktı ama bu galibiyet şimdi onları son haftada hangi takımın düşeceğini belirleme konumuna getirmişti. İzmir’de Göztepe’yi yenerse, Bursaspor’u kurtaracaktı. Ankaragücü ile Bursaspor’un taraftar bazında da yıllara uzanan bir dostluğu vardı. Takımların plakaları olan 6 ve 16. dakikalar iki takımın maçında da coşkuyla kutlanıyordu. Bursaspor için oynayan Ankaragücü, maçın sonuna doğru attığı golle yeşil beyazlıları umutlandırdı. Ama Ankaragücü’nün genç ama tecrübesiz oyuncusu Cebrail, ceza alanında topa hiç neden yokken eliyle dokunmaya çalışınca, Bursaspor’un can damarını kesti.

8 yıl önce bu ligi zirvede bitiren Bursaspor, Cebrail’in katkısıyla küme düşen ilk şampiyon oldu.