Teknolojinin faydaları kadar son derece zararları da vardır. Özellikle mobil teknolojinin ilerlemesiyle, kötü niyetli yazılımların sayısı da bir hayli arttı. Bu da başta akıllı cihaz kullanıcılarının güvenliğini tehlikeye atıyor.

Google Play Store'da üç Android uygulamasında XploitSPY adlı bir trojan tespit edildi. Uzmanlar, bu tür yazılımların hızla cihazlardan kaldırılması gerektiğini vurguluyorlar.

BU UYGULAMALAR BANKA UYGULAMALARINIZA BİLE ERİŞEBİLİYORLAR

ESET adlı siber güvenlik yazılım firmasındaki araştırmacılar, Google Play Store'da listelenen üç uygulamada XploitSPY adlı trojanı tespit etti. Bu zararlı yazılımın, mesajlaşma işlevi gören bu üç uygulamada gizlendiği ve yüklü cihazdaki kişisel bilgileri ele geçirdiği, hatta banka uygulamalarına erişebildiği belirtiliyor.

İşte trojan içeren üç Android uygulaması:

• Dink Messenger

• Sim Info

• Defcom 2024 yılı itibarıyla, önemli verilerimizi çoğunlukla akıllı telefonlarımızda saklıyoruz ve bu nedenle indirdiğimiz her uygulamaya dikkat etmemiz gerekiyor. Ne yazık ki, bazı durumlarda trojan içeren yazılımlar, Google Play Store ve App Store denetimlerinden kaçarak kullanıcı güvenliğini tehlikeye atabiliyor.

Yukarıdaki uygulamalar Google Play Store'dan kaldırılmış olsa da, daha önce yüklenmiş oldukları cihazlar için hala büyük bir tehdit oluşturuyorlar. Eğer bu uygulamalardan herhangi birini daha önce telefonunuza veya tabletinize yüklediyseniz, derhal kaldırılması uzmanlar tarafından önemle vurgulanıyor.

Günümüzde Dijital Pazarlama Trendlerini Yakalamak Mümkün mü? Günümüzde Dijital Pazarlama Trendlerini Yakalamak Mümkün mü?

Editör: İrem Nur Kaya