Kaç gündür yakıyorlar ormanlarımızı.

Güzel yurdumun güzel ağaçları alev alev. Ciğerlerimiz yanıyor!

Bir yerde aynı anda 4-5 yerden yangın başlar mı? Bir ülkede aynı anda o kadar ayrı bölgede yangın çıkar mı?

Demek ki bu işte bir iş var! Demek ki bu yangınların arkasında birileri var. Demek ki alçakların bir oyunu bu, içimizde hainler var.

Bu resmen vatan hainliğidir. Yapanlar yakalanmalı, cezaları da vatan haini olarak kesilmelidir. Çünkü ağaç yer yüzünde yaşayan canlılar arasında en kutsal olanıdır.

Eski Türkler'de de bu böyledir.

Örneğin çam ağacı... Her mevsimde yeşil kalması nedeniyle kutsaldır.

Ağaç evliya vardır. Gezin Anadolu'yu hala kutsal sayılıp, önünde dilek adanan ve dallarına bu nedenle tülbent bağlanan ağaçlar vardır.

Hani bugün çocuk sorar ya anne babasına; "Ben nasıl dünyaya geldim" diye... Cevap da şöyle olur genellikle: "Seni ağaç kovuğundan bulduk!" Bu eskilerden kalmadır, çünkü eski Türkler'den ağaçlardan türediklerine inananlar vardır. Ayrıca asırlık ağaçlar, hayatın ve sonsuzluğun simgesidir.

Mesela bugün yanan Marmaris'in Bayır Köyü'nde tam ortasında yaklaşık 2000 yaşında olduğu kabul edilen dev bir çınar ağacı vardır.

Marmaris Ticaret Odası tarafından 1995 yılında 1880 yaşındaki tabiat anıtı olarak tescil edilmiştir. 2.8 metre çapındadır, çevresi de 8.7 metre olarak ölçülmüştür. Yüksekliği 35 metredir.

Bir şeyin olmasını isteyenler ağacın etrafında 3 kez dolanıp, dilek tuttuklarında gerçekleşeceğine inanırlar.

Hala duruyor mu bilmiyorum? Alevler 2000 yıllık bu kutsal canlıyı da sardı mı yoksa; şüpheden kendi kendimi yiyorum.

Tek tanrılı dinlerin kitaplarında da kutsaldır ağaç. Kuran'da, İncil'de, Tevrat'ta çok yerde geçer, özellikle de zeytin ağacı! İşte bu yangında binlerce zeytin ağacı da yok oldu maalesef; hem de içlerinde yüzlerce yıllık olanlar da vardı.

Tek tanrılı dinlerden önce; Yunan ve Roma mitolojinde de tanrılar ve yarı tanrılar zeytin ağacının altında doğarlar! Eski Yunanlılar ve Romalılar ölülerinin anısına zeytin ağacı dikerler. Savaşlarda kahramanlık gösterenler ve oyunlarda başarı kazanan sporcuların başları zeytin dallarıyla taçlanır ve içi zeytinyağı dolu amfora hediye edilir. Tapınak bahçelerine zeytin ağacı dikilir, bu bahçeler kutsal bahçeler olarak işaretlenir.

Akdeniz'i iç deniz yapan, Afrika'nın kuzeyinden İngiltere'nin güneyine kadar, İran'dan İspanya'ya kadar yayılan bin yıldan fazla yaşayan Roma'da ağaç kesmenin, hele de zeytin ağacı kesmenin cezası ölümdür.

Bugüne gelirsek...

Yurdumun dört bir yanında bu yangınları çıkaranlar yakalanmalı ve mutlaka en ağır şekilde ibreti alem olması için cezalandırılmalıdır.

Vatan hainliğidir çünkü bu... Affı olmamalıdır.