Ümit Özdağ’ın Buğra Kavuncu için FETÖ’cü iddiası sadece partiyi değil, Millet İttifakını salladı. Kulvar dışına itildi ondan demeye çalıştılar sonra ortaya çıktı ki, Akşener’i çok önceden uyarmış. Buna rağmen görevlendirme yapılmış.

İstanbul il başkanı, dayısı ve babası üzerinden söylenenlerle mi suçlanacak, suç şahsi denmesinin cevabını da İstanbul Cumhuriyet başsavcısının açtığı soruşturma sonucunda alacağız.

Suçlama, parti içinden olduğu içindir ki, tahrip gücü fazla oldu. Özdağ için 81 il başkanının talebinin, soruşturmayla çakışmasıyla “ihraç kesin” gibi duruyor. Akşener’in talimatı ile il başkanları yönlendirilmiş.

Olması gereken; soruşturmanın selameti açısından Buğra Kavuncu’nun ayrılması ya da Akşener’in onu görevden almasıydı. Bunu yapmak yerine, sahip çıkıyor. “FETÖ’nün siyasi kolu araştırılsın diye TBMM’ye önerge verdik, reddedildi” diyen Meral Hanım değil miydi? Buğra Kavuncu’ya kefil olarak, partisinin geleceği ile kumar oynuyor.

Özdağ’ın “gelecekte partinin Buğra Kavuncu’ya teslim edileceğini” anladığı ve kendisi hakkında olumsuz görüşü olduğundan dolayı bu çıkışı yaptığı söyleniyor.

Zorlama bir parti için Kavuncu ne yapabilir, kim tanıyor onu derseniz, babası yıllarca Türk Ocaklarında yöneticiydi. Şimdi de Türk Ocakları ile bir çatı altında, aynı adla bir vakfın başkanı. Yurt genelindeki bazı Türk Ocağı şubeleri de aleni İP’i, Millet ittifakını destekledi. Uzatmayayım, şu saatten sonra zor ama eğer önünde o kapı açılsaydı, oğul Kavuncu 1-0 önden başlamış olurdu. PR’ını yapacak sistem hazır kurulu zaten.

Kavuncu’ya yapılan FETÖ’cü suçlamasının adeta tüm partiye yapılmış gibi gard alınması doğru strateji midir? Neden FETÖ’cü dendi, kanıt var mı gibi kimsenin, hatta il başkanlarının cevabını bilmediği mevzuda “Buğra Kavuncu’yu niçin destekledi Akşener?” Peki, kendisi cevabı biliyor mu?

Aytun Çıray ise “İP’in Cumhur İttifakına” hazırlandığını söylüyor. Cumhur İttifakı bileşenleri, 14 adla birlikte, B. Kavuncu’yu da mı çizdirdi? Hiç inanılır gelmiyor kulağa artık.

Operasyonun “aday olmaması” için Akşener’e yapıldığı iddiası komik. Akşener’in olası adaylığının imkânı kaldı mı? 2018’de denemesi yapıldı zaten. Kendisi %7’de, partisi baraj altı kaldı. O iş bitti.

Millet İttifakına aday olarak, Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu değil de, Buğra Kavuncu mu hazırlanıyordu? Kimlerce?

Ümit Özdağ, bunu mu söylemek istedi? Sorular? Sorular! Sorular?! 

****

Mevlid Kandilimizin, hayırlara vesile olması dualarımızla.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız, kutlu olsun.