İstanbul Eyüpsultan'da ehliyetsiz araç kullanırken ATV sürücülerine çarpan, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açan Timur Cihantimur'u annesi  Eylem Tok ABD'ye kaçırmıştı.

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Estetik cerrahı baba Bülent Cihantimur da ifadeye çağrıldı.  

Cihantimur'un ifadesinde, yaşamını yitiren Oğuz Murat Aci’nin ailesi ile bağlantı kurduğunu söylediği ve "Olanlar için çok üzgünüm, kayıpların geri getirilemeyeceğini biliyorum" dediği öğrenildi. Cihantimur'un 'Aci ailesi için elinden gelen ne varsa ömrünün sonuna kadar yapacağını, oğlunun da Türkiye’ye gelmesi ve Türk hukuku önünde hesap vermesi gerektiğini düşündüğünü' söylediği belirtildi.

Bülent Cihantimur savcıya verdiği ifadede aylık gelirinin 1 milyon lira olduğunu söyledi. İfadesinde Eylem Tok ile 2011 yılında boşandığını anlatan Cihantimur, “Benim babam ve oğlumla çok yakın ilişkim vardır. Ben oğlumla ilgilenmek için hayatıma kimseyi almadım. Hatta hafta sonları bile kolay kolay ameliyat kabul etmem. Velayeti annesinde olmasına rağmen okul ücretini ben öderim. Hatta kendisine bir araç ve şoför tahsis ettim. Annesi ile birlikte ikamet ettikleri ev de benim üzerime kayıtlıdır. Ben günlük olarak Timur ve şoförü ile diyalog kurarım. Her sabah onlarla konuşurum” dedi.

Cihantimur hakkında mevcut yurt dışına çıkış yasağına ek olarak imza yükümlülüğüne ilişkin adli kontrol talep edildi. Cihantimur, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Gürel Yurttaş