Biz buna alışığız. 1974 Kıbrıs Barış harekâtı sonrasında da silah ambargosu uygulanmıştı. Türkiye karşılık verdi, “Kıbrıs Türk federe devletinin” kurulduğunu duyurdu.

ABD üsleri, Türk kontrolüne girdi. Üç yıl içinde de ambargo kaldırıldı. ABD'nin S-400 bahanesiyle aldığı CAATSA kararı (Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası) Türkiye'yi iktidar düşene kadar, ablukaya almak demektir.

İçerden dışarıdan, yaklaşıyorlar. #Beka mücadelesi başladı. Yasa 2017’de çıktı. İran’a şu vakte kadar yapılanların genel adı. Bir devlet çıkıyor “şu silahı alamazsın” diyor. Ve diğer devlete, kendi yasasına göre işlem yapıyor.

Uluslararası mafyavari yaklaşım bunlar. S-400’ü önce ‘alma’ sonra ‘kullanma’ diyen müttefikimiz, Türkiye; Irak, Suriye’den giderek PKK tarafından çevrilirken onlara yardım etmeyi tercih etmiştir.

Bu gerçekliği hepimiz biliyoruz. Bize deniliyor ki: “Evet ülkenizi Sevr’e, Wilson Prensiplerine göre bölüp Kürdistan’ı kuracağız, sessiz ol.” 2016 darbe girişimine kadar, sessizce bölünmeyi bekliyorduk.

ABD’nin düşman bellediği hasımlarına neler yapabileceğini, İran’da gördük. Aynısı bize yaparlar mı, daha fazlasına hazır olalım. Finanstan, ilaç firmalarının ilaçları kesmesine kadar vatandaşı ayaklandırmaya dönük yaptırımları bekliyorum.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ne demişti? “Türkiye'nin ilaç borcu 2.3 milyar dolara yükseldi, şirketler satışı durdurabilir.” Buz gibi tehdittir o söylenen. “Parası ödenen F35’lere el koyan, S-400’leri kullanırsanız yaptırım uygularım” diyen ABD’nin başına bir ay sonra iç siyasete müdahil olacağını söyleyen Biden geçecek.

Ortadoğu başta olmak üzere Dünyanın karışacağı farklı döneme giriyoruz. 2020 problem yılıydı diyoruz ama 2021 daha zor geçecek gibi. Koronavirüs sebebiyle ekonomilerin bozulma emaresi gösterdiği dönemde, ABD yaptırımları tek amaca hizmet eder.

O da “muhalefete destek vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı indirmek..” Bu söylem zaten seçilirse Biden’in muhalefete sözüdür.

Yine, Türkiye’nin sosyal medya devlerine Türkiye’de ofis açmasını istemesini de ABD Büyükelçisi “o kuruluşlar Türkiye’den çekilebilir” diyerek aba altından ssopa göstermişti..

Anlamı “sosyal medya gücü ile ülkeyi karıştırmak isteyenler, bizi muhatap kabul etmemeye kararlı.”

NE OLUR?

Türkiye, yedi düvelin PKK, FETÖ başta olmak üzere organize terör örgütleri ile başarılı mücadele veriyor. Suriye, Libya, Dağlık Karabağ’da milli menfaatler korundu.

KKTC’de 26 yıldır kapalı Maraş açıldı. Doğalgaz rezervi bulundu. Aramalar devam ediyor. İHA, SİHA, helikopter motoru ve yerli oto adımları batının hayli canını sıkıyor.

“Erdoğan’ı seçimle değiştireceğiz” diyen Biden, bunu nasıl yapacak? Tamda bunu demişken, seçimle ilgili kanunda boşluk bulunan yerler doldurulmalı.

Kanımca en önemli SEÇSİS ama siyasi partiler henüz bu tehdidin farkında değil. Yine, FETÖ-PKK ile ilgili davaları neticelenmediği için aday olabilmenin de önü kapanmalı.

Biden’li yani Kamala Harris’li Dünya’da çok can yanacağa benziyor. CAATSA için saatler yalan yanlış işlemeye başladı. Türkiye devini, içten-dıştan saldırılarla yaralayıp 2016’daki rotaya sokma çalışmaları son sürat ilerliyor.

Mumdan gemimizde ateş denizinde seyrediyorsak da, yılmak yok. Mademki bağımsızlık yoluna girdik, milli menfaatleri korumaya kararlıyız, sonuna kadar gideceğiz.