EnSon Haber Haberine göre ; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki 5 bin 788,91 metrekarelik arsayı Horasan Erenleri Federasyonu'na hibe ettiğini duyurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Bahçeli bir de duyuru yaptı.

MHP'lideri Mersin mitingi öncesinde Horasan Erenleri Federasyonu temsilcileri ile bir araya geldiğini ve bu ilçedeki yaklaşık 6 dönümlük arazisini federasyona bağışladığını bildirdi.

"Horasan erenleri bekamızın kilidi, milli ve dini birliğimizin kemer taşıdır"

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklama, "Merhum Hocamız Prof.Dr. Erol Güngör diyordu ki; 'Nerede evliya kabri varsa orası Türk toprağıdır. Evliyası olmayan yerde Türk de yok demektir.' Gönül dünyamızın yüksek mimarları, inanç hayatımızın şanlı mihmandarları bizi biz yapan vatan, millet ve iman türbedarlarıdır.

Mazi kayıtlarımızın mana ve muhtevası değerlendirildiğinde, Anadolu’yu ve Balkanları imar ve ihya eden manevi önderlerimizin Horasan kaynağından doğup Türk-İslam ruhunu elden ele kahramanca taşıdıkları, kararlılıkla tebliğ ettikleri gayet net olarak anlaşılacaktır. Horasan erenleri bekamızın kilidi, milli ve dini birliğimizin kemer taşıdır.

Merhum Hocamız Prof. Dr. Ö. Lütfi Barkan’ın 'Kolonizatör Türk Dervişleri' diye tanımladığı kutlu büyüklerimiz kalpleri fethetmiş, Türk’ün dünyayı ve beşeriyeti kucaklayan mukaddes yüzleri olmuşlardır. Horasan, 'Güneşin Doğduğu Yer, Güneş Ülkesi' diye bilinmektedir. Horasan mukadderat hazinemiz, kardeşlik ve kaderdaşlık hazinedarımızdır.

Devlet Bahçeli, Horasan Erenleri Federasyonu na arsa hibe etti #1


"Alevi de bizim, Sünni de bizimdir"

Bizim anlayışımızda mezhep ayrışmasına ve ayrılığına asla yer yoktur. Buna gerek yoktur. Kaldı ki bu makul değildir. Alevi de bizim, Sünni de bizimdir. Hepsi birden Türk milletinin asil ve eşit mensuplarıdır. Türk ve Müslüman olmak güzelliklerin en güzelidir. Hem nimet, hem bereket, hem de varoluşumuzun ziynetidir.

Çakıcı cephesinden Bahçeli’ye teşekkür

Öte yandan Alaattin Çakıcı’nın yeğeni olan Barış Çakıcı Twitter üzerinden Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti.

Çakıcı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Türkmen Beyi değerli büyüğüm Devlet Bahçeli “Alevi de biziz, Sünni de biziz, Caferi de biziz" dedi Nevşehir'deki arsasını Horasan Erenleri Federasyonu'na hediye etti. Değerli büyüğümün bu asil davranışından dolayı kendisini tebrik eder, saygılarımı sunarım.” dedi.