Sağlıklı beslenme tavsiyeleriyle adından sıkça söz ettiren Canan Karatay, o içeceklerin sağlık için büyük tehdit olduğunu öne sürdü.

Prof. Dr. Karatay, enerji içeceği adı altında satılan ve çokça tüketilen bir içeceğin sağlığa zararlı olduğunu belirterek, bu içeceğin alkolden bile daha tehlikeli olduğunu ve bağışıklık sistemini çökerttiğinin altını çizdi.

Karatay, “Bu içecek insan sağlığına zehir saçıyor” diyerek uyarıda bulundu.

Sabah tüketen yaşadı: Canan Karatay'da herkese tavsiye etmişti Sabah tüketen yaşadı: Canan Karatay'da herkese tavsiye etmişti

"ENERJİ İÇECEKLERİ İNSAN SAĞLIĞINA ZEHİR SAÇIYOR" 

Canan Karatay, "Enerji içecekleri insan sağlığına zehir saçıyor. Bu içeceklerin hepsinde çok fazla mısır şurubu şekeri ve diğer kimyasallar var. Bunlar bağışıklık sistemini çökertiyor, bağırsakların işleyişini bozuyor, beyin fonksiyonlarını etkiliyor. Kısa süreli enerji ve mutluluk hissi veriyor ama sonra insanı yorgun ve bitkin bırakıyor. Birkaç saat süren bu yapay ve geçici enerji ve mutluluk insanları bağımlı yapıyor." dedi.

ALKOLDAN DAHA ÇOK ZARAR VERİYOR"

Enerji içeceğinin kalp sağlığı üzerinde de olumsuz etkileri olduğunu belirten Canan Karatay, "Kalbe çok büyük zarar veriyor. Alkol gibi, hatta daha da kötüsü, karaciğer yağlanmasına neden oluyor. Sinir sistemine alkolden daha çok zarar veriyor. Sindirim sistemini de darmadağın ediyor. Vücut direncini sıfırlıyor, sonra da çeşitli hastalıklar kapıyı çalıyor." ifadelerini kullandı.

Editör: İrem Nur Kaya