Prof. Dr. Canan Karatay, önerdiği faydalı bilgilerle sağlığımızı iyileştirmek için birçok etkili tarif veriyor. Karatay'ın son olarak önerdiği mucizevi besin ise yol kenarında, bahçelerde gördüğümüz bitkilerden biri.

Yasemin'de yer alan habere göre; Karatay, kandaki zehri temizleyen otun "ısırgan otu" olduğunu açıkladı. Özellikle damar tıkanıklığı ve kandaki mikropları temizlenmesine yardımcı olan Urtica dioica bilimsel adına sahip olan ısırgan otu, dikenli ve sert yapraklarıyla bilinir. Yaprakları ve kökleri tüketilen ısırgan otu, sağlık açısından sayısız faydaya sahiptir. Anemi ve kronik yorgunluğun hafiflemesinde etkili bir rol oynar. Kandaki zararlı maddelerin atılmasına yardım eder.

Canan Karatay, sahurda yumurta yiyenleri uyardı Canan Karatay, sahurda yumurta yiyenleri uyardı

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI:

  • Isırgan otu cilt sağlığı için faydalı olan A ve C vitaminleri, beta karoten ve mineraller içerir. Böylece ciltteki iltihaplanmayı azaltmaya ve akne gibi cilt sorunlarının tedavisine katkı sağlar.
  • Isırgan otu bağırsak hareketlerini teşvik ederek mide bulantısı, hazımsızlık ve diğer sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olur.
  • Isırgan otu kan şekeri seviyelerini düzenlemeye destek olur. Yapılan bazı araştırmalar, ısırgan otunun, insülin direncini azaltarak tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerini düşürdüğünü göstermiştir.
  • Isırgan otunun anti-enflamatuar özellikleri, alerjik reaksiyonları hafifletmeye yardımcı olabilir. Özellikle ısırgan otu çayı, alerjilere karşı doğal bir destek olarak kullanılabilir.

Isırgan bitkisini çay şeklinde demleyip tüketebilirsiniz.

Editör: İrem Nur Kaya