Canan Karatay, sağlıklı besin tavsiyeleri ve yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olmayı başarıyor. Karatay'ın sağlık alanında yaptığı öneriler, insan sağlığını korumak ve güçlendirmek için bir hayli önem taşıyor. Prof. Dr. Karatay, hastalıkları unutturan gıdaları tek tek sıraladı.

İşte güç deposu olan besinler ve faydaları...

SARIMSAK VE SOĞAN

Sarımsak ve soğan, içerdikleri kükürt bileşikleri ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilirler. Karatay, özellikle sarımsağın antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip olduğunu belirtiyor. Karatay sarımsağın içinde bulunan ''allisin''in, doğal bir antibiyotik etkisi yaratarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırdığını belirtiyor. Soğan da ''quercetin'' içeriğiyle anti-inflamatuar etkiler sunuyor. Böylece iltihaplanma ile mücadelede yardımcı oluyor.

BEYAZ LAHANA TURŞUSU

Karatay, beyaz lahanayı ''dünyanın en sağlıklı besinlerinden biri'' olarak adlandırıyor. Beyaz lahana, lif, C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir. Karatay, beyaz lahananın sindirim sistemine destek olabileceğini ve bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini öne sürüyor. Turşu ise probiyotik özellikleriyle bağırsak sağlığını destekler ve sindirim sistemine fayda sağlayabilir.

Kulis: Erdoğan'dan Fahrettin Koca'ya 'randevu' sitemi! Kulis: Erdoğan'dan Fahrettin Koca'ya 'randevu' sitemi!

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, asetik asit içeriği sayesinde sindirim sistemini destekler ve kan şekerini düzenler. Karatay, elma sirkesinin bağırsak sağlığını iyileştirebileceğini ve kilo kontrolüne yardımcı olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, elma sirkesinin antioksidan özellikleri, hücreleri serbest radikallerden koruyarak genel sağlığı destekler. Karatay, elma sirkesinin probiyotik içermesi nedeniyle de hastalıklara karşı vücut direncini artırdığını belirtiyor.

KEMİK SUYU

Kemik suyu, kıkırdak ve kemiklerin kaynatılmasıyla elde edilen besleyici bir içecektir. Canan Karatay, kemik suyunun içerdiği kollajen, amino asitler ve minerallerle eklem sağlığını destekleyebileceğini, cildin elastikiyetini artırabileceğini ve sindirim sistemini güçlendirebileceğini belirtiyor. Aynı zamanda kemik suyu, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek güçlü besin öğelerini içerir. Karatay, 1 kupa kemik suyunun içine yarım limon veya 1 çay kaşığı kaya tuzu ilave ederek her sabah tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Editör: İrem Nur Kaya