Şanlıurfa'da aranan şüphelilere yönelik operasyonda 19'u hükümlü 47 kişi yakalandı. Gözaltına alınan M.K.'nin Prof. Dr. Canan Karatay'ı dolandıran şüphelilerden biri olduğu ortaya çıktı.

Antalya'da trafikte tartıştığı Neşet Güçlü'nün bıçakladığı Önder Çakır öldü. Eşi ve kızı da vardı Antalya'da trafikte tartıştığı Neşet Güçlü'nün bıçakladığı Önder Çakır öldü. Eşi ve kızı da vardı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde aranan şüphelilere yönelik 162 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel haraket polislerinin de destek verdiği operasyonda; 'silahlı yağma', 'uyuşturucu madde ticareti yapmak, 'hırsızlık', 'kasten yaralama', 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından aranan 19'u hükümlü 47 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan M.K.'nin, 2013'te Prof. Dr. Canan Karatay'ın 50 bin dolar ve 10 bin lirasını dolandıran şüphelilerden 1'i olduğu ve hakkında 19 yıl 9 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ne olmuştu?

2013 yılında polis ve savcı olduklarını söyleyen şüpheliler Canan Karatay'a bankadan 50 bin dolar ve 10 bin lira çekim yaptırarak iki ayrı parka bıraktırdı. Şanlıurfa ve Adana'daki teknik takibe takılan olayda parayı almaya gelen kuryenin polis tarafından takip edilmesiyle 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Karatay, konuyla ilgili "Nasıl dolandırıldım anlayamadım. İnsanı telefonda adeta hipnotize ediyorlar. Ne derlerse yapıyorsunuz. Devletle birlikte gizli bir operasyonun içinde olmakta beni heyecanlandırdı." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Nehir Durdağı