Yuh olsun! Binlerce hektar ormanın kül olmasına izin verenlere. Yuh olsun! Ağaçları, kuşları, sincapları, tilkileri, tavşanları, yılanları, kelebekleri, börtü böcekleri yakanlara.

Yuh olsun! 'Bütçemiz yok ' diyene yuh olsun! Yangından getirim çıkarmak isteyenlere. Yuh olsun! Orman Genel Müdürlüğü'ne kartvizitle KİFAYETSİZ adam alanlara/aldıranlara. Yuh olsun! Ormanları kurtarmak yerine, muhalefete laf yetiştirmeye çalışanlara. Yuh olsun! Yüz binlerce ağacı kesenlere. Yuh olsun! Üç beş kuruş için ağaçların kesilmesine göz yumanlara.

Futbol sahası büyüklüğünde

Ormanlar alev alev yanıyor. Sadece Ağustos ayı içinde yanan ormanlarımızı büyüklüğü binlerce hektara yakın. Yanlış okumadınız, binlerce. Bakmayın bakanın, '300- 500 hektar yandı' demesine. Kül olan ormanların büyüklüğü binlerce futbol sahası büyüklükte. Ormanlar neden yanıyor? Gerekli önlemler alınmadığı için. Ormanlar neden yanıyor?Yeterli uçak olmadığı için. Ormanlar neden yanıyor? Yeterli ekip-ekipman olmadığı için. Ormanlar neden yanıyor? Halk olarak, ormanda mangal yakma magandalığını bırakmadığımız için. Ormanlar neden yanıyor? Köylü, anız yakma alışkanlığını bırakmadığı için. Ormanlar neden yanıyor? Rant için, inşaat yapmak için, maden aramak için. Ormanlar neden yanıyor. Bakan, iş değil laf ürettiği için.


Bütçemiz kısıtlı

Orman yangınlarını söndürmek üzere neden uçak alınmıyor? Neden ihale, işin ehli olmayan firmalara veriliyor. Dünyanın en tecrübeli ekibine sahip THK'dan niçin destek istenmiyor. Binlerce dönüm orman yanıyor, hükümet; 'Bütçemiz kısıtlı' açıklaması yapıyor. Ankara'nın bütçesi, doğuya milyarlarca dolar yatırım için müsait. Milyar dolara uçak almak için müsait. Birileri için dünyanın en pahalı helikopterini sipariş etmek için müsait. Bakanlara, danışmanlara, belediye başkanlarına, binlerce lüks araç almak ve kiralamak için müsait. 'Ormanlar yanmasın!' diye DUA! etsin diye, diyanete muslukların açılması için de müsait. Konu; ormanları korumak olduğunda; bütçe müsait değil! Hadi oradan sizde! Ayıp ki ayıptan öte bir ayıp. Bir ağaç kaç yılda yetişir orman olur bilen var mı? Niye bu ağaç düşmanlığı! Yol yapılır, ağaçlar kesilir. Köprüler yapılır, ağaçlar kesilir. Hava alanı yapılır, ağaçlar kesilir. Maden aramak için ağaçlar kesilir. Birileri sanki kelle-ağaç avcısı, balta ile ortalıkta dolaşıyor. Ne demiş büyüklerimiz;
'Yaş kesen baş keser'. Anlamayanlar için açıklama; bir ağaç kesmek, bir insan öldürmeye bedel.


Bu öfke neden?

Kuranda ağaçla ilgili çok sayıda ayet vardır; 'Bitkiler ve ağaçlar secde etmektedirler' gibi. Ya da; 'Görmedin mi? Allah nasıl bir misal verdi. Güzel bir söz, kökü (yerde) sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaç gibidir' gibi. Nüfusun neredeyse tamamına yakını Müslüman olan bir ülkede, ağaçlara olan öfke ve kızgınlık neden! Ağaçları yok etmek için fırsat kollayanlar hiç mi Kuran okumaz. Sayın Ekrem Pakdemirli ne bakanı? Tarım ve Orman. Ülkemizde tarım kaldı mı? Buğday ve tohum dâhil her şeyi ithal ediyoruz. Çiftçi aç ve açık ve çaresiz durumda. Bakanlığın bir görevi de orman. Elbette yok etmek değil, olanı korumak, yeni ormanlar ilave etmek. Bir ayda binlerce hektar orman kül oldu. Sahi; Ekrem Pakdemirli ne bakanıydı?