Futbolda oynamak, ritm tutturmak çok önemli. Mesela Arda'nın cezası bitti, kafa olarak hala futbola dönemedi, Başakşehir'de 11'e giremedi. 
 
Galatasaray, Moskova'da Fenerbahçe derbisinin artçı şoklarını yaşadı. Neydi bunlar? Mesela sahanın en kötüleri, boşa kürek çeken Eren'i saymazsak, derbide ceza alanlardı. Rodrigues, Ndiaye ve Donk'tu. Özellikle Donk ve Ndiaye'nin inanılmaz hatalar yaptı. Sanki bu üçlü, kafalarda devreyi kapatmış gibiydi. Bir aydır oynamayan Nagatomo bile yedek Linnes'le birlikte didindi durdu. 
 
Lokomotiv Moskova grubun en zayıf halkası, averaj takımı. 3'ü Galatasaray'dan olmak üzere 11 gol yediler. Fatih Terim; 4'lü defansa, Donk, Ndiaye, Fernando'lu koruma kalkanı eklemişti. Grubun diğer maçının lehimize gelişme ihtimali ve 2'nci tur şansını hiç düşünmemiş gibiydi. Beraberlik ve Avrupa Ligi'ni yeterli gördü. 2'nci gol sonrası Feghouli hamlesiyle hücumu düşündü, ama atı alan denizi geçti. Bereket 3'üncü gol gelmedi de ikili averaj temsilcimizde kaldı. Galatasaray'ın en büyük şanssızlığı da rakipler daha iyi bir atmosferde karşılaşırken, Moskova'ya kasım ayında gitmekti. 
 
Gelelim diğer konuya. Kulüpler Birliği'nin açıklaması bir zamanlama felaketi. Schalke 04 maçı öncesi verilen cezaların bir savunması vardı. Çünkü PFDK kararları salı açıklanıyordu. Bu ültimatomun, Lokomotiv maçı öncesi olması, yangını söndürmek yerine, ateşe odun atmaktan öteye geçmiyor. Yıldırım Demirören'in "Gereğini yapacağız" sözünü vermesiyle TFF Başkan Vekili Ali Dürüst'ün istifasını geri çekmesi, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın ise dün Hüseyin Göçek'e destek ziyaretinde bulunmasının altı iyi okunmalı. Türk futbolunda dengelerin değişebileceğinin işaret fişeği yandı. Haziran 2019'da yapılacak TFF seçimlerinde ilginç şeyler olabilir.