Dünya virüsün pençesinde kıvranırken, Millet İttifakı unsurları yedi düvelle bir olmuş Ankara’ya saldırıyor. 
PKK, FETÖ bir yandan, bunlar diğer yandan. Gara Operasyonunda, “PKK ile bağı olan HDP kapatılsın, benzeri bölücü parti açılmasın” demek yerine, “Gara’dan Erdoğan suçlu” diyor CHP lideri. 

1984’den beri binlerce insanımızı katleden, ekonomik yönden bizi sıkıntıya sokan yedi düvelin bölücü maşası PKK’ya toz kondurmamak için dört dönen muhalefeti gördükçe, bu insanlar devletin ekmeğini yiyip, suyunu içip nasıl bu hale geldi diye sorguluyoruz.

Çin’den temin edilen aşı için Kılıçdaroğlu “1 milyon doz aşı bedava gelmiş” dedi. Böylesine hassas bir dönemde kim kime bedava aşı verir? Kılıçdaroğlu her şekilde topluma nişan almış durumda. Demek istediğinden düşünülecekler:

•    Ücretsiz gelen aşı ile vatandaş denek olarak kullanılacak
•    Çin aşıyı ücretsiz veriyor ama devlet sanki para ödemiş gibi yapıp, birileri o parayı cebe atacak
•    Aracı firmaya ne ödeniyor?
•    Gibi gibi…

Fitne ile vatandaşın aklını karıştırmaktan, bu ortamda vatandaşın sağlığını tehlikeye atmaktan çekinmeyen tavır içindeki Kılıçdaroğlu’na sadece “ayıp ediyorsun” demek yeter mi?

Gelelim şimdi bahsi geçen aşıyı getiren firmaya. Bu konuda açıklamayı geçtiğimiz aralıkta Sağlık Bakanı Koca yapmıştı. O dönem “aracı firmaya” da paralar ödenip, devletin zarara uğratıldığı iddiası üzerine: “Biontech ve Oxford aşısı dahil olmak üzere tüm aşı üreticileri ile devlet olarak bizzat aracısız görüştük. Devletimiz adına Devlet Malzeme Ofisimiz, Sinovac firması ile görüşmüş ve Türkiye'deki temsilcileri olan Keymen İlaç A.Ş. ile de lojistik süreci takip etmiştir. Sinovac firmasının Türkiye'deki tek yetkili distribütörü Keymen İlaç A.Ş. firmasıdır. Üstelik 7 yıldır bu durum böyledir" 20 Aralık 2020 (1)

Şimdi yine benzer bir fesada imza atıldı ”1 milyon doz aşı ücretsiz getirildi” denilerek.
Fahrettin Koca’nın bu konudaki açıklaması şöyle:
“Tek yetkili distribütörü aracı olarak tanımlayıp yolsuzluk imasında bulunmak kamuya satış yapan tüm tek yetkili firmaları yolsuzlukla ithamdır.
Çin’le aramızda kesinlikle bedava aşı anlaşması olmamış, devletimiz Sinovac ile anlaşılan bedellerin dışında hiçbir ödeme yapmamıştır.”

CHP liderinin partisi adına yaptığı kafa bulandırıcı açıklama “hem iktidarı, hem de ilaç firmalarını zan altında bırakmıştır.” 

“Distribütörün yetki ve sorumluluğu temsil ve lojistikle sınırlı” olduğunu bilmemesine imkan var mı? Aşı üreticisi ile distribütörün aşı temininde aralarında yaptıkları yazışmayı devlete ait gibi gösteren birine devlet emanet edilir mi?

Bu arada Keymen İlacın sahibi, CHP'li Murat Emir'e dava açacağını söyledi. (2) 

Yeter mi? Yetmez. 
Halk sağlığını riske atanlar hukuk önünde bedelini ödemeli. 
Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın Keymen İlaç firması sahibi ile yaptığı röportajdan, devletin halk sağlığı için nasıl emek verdiği de görülebiliyor. 
Sağlık üzerinden siyaset olmaz.

Kaynak: (1) https://www.dunya.com/gundem/saglik-bakani-kocadan-asi-tedarikinde-araci-firma-iddialarina-iliskin-aciklama-haberi-605443
(2) https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/ismail-saymaz/1-milyon-doz-asi-masrafi-icindi-6295776/