Hadi bugün biraz gündemden sıyrılalım. S-400’leri, ABD’nin ‘SANAL’ güvenli bölgesini, enflasyonu, işsizliği, aşsızlığı bir kenara bırakalım. Geyik muhabbeti yapalım. Çorumlu yumurtacı Mustafa ağabeyin organik yumurtalarına, tilkisine, sansarına takılalım.

Organik mini çiftlik

Mustafa abimiz, yıllar önce Çorum’un bir köyünden İzmir’e göç etmiş. Çocuklarını evlendirmiş, torunları olmuş. Mesleğini sonlandırıp emekli olmuş. Boş durmayı sevmeyen bir adam olduğu için İzmir’in gözde beldelerinden Özdere’nin, Ortaköyü’nden, 8-9 dönüm bir arazi satın almış. Emekli ikramiyesinin yettiği kadarı ile de, arazinin bir kenarına eşi ve kendi için iki oda bir göz küçük bir evcik yapmış. Ve sonrasında anasından babasından dedesinden gördüğünü buraya uygulamış.

Gezen tavuklar

Evinin arkasına büyük bir kümes yapmış. Yan tarafına da iki üç ineğin sığacağı kadar bir ahır, berisine de keçi koyun için küçük bir dam yapmış. Sonra da buraya üç beş keçi koyun, bir iki inek ve de seksen tane yumurtalık tavuk almış, ortalık organik besin avcıları ile dolu olduğu için Mustafa ağabeyimizin bu yatırımı, muhteşem olmuş. Sağdığı süt anında alıcı buluyor, yumurtaları müşterilere yetişmeyecek kadar rağbet görüyor. Ve işin güzel tarafı ortamı gören, aldığı yumurta ve sütün doğal olduğuna ikna olan müşteriler ayağına kadar gelmeye başlamış. Yani Mustafa abimiz memurlukta rüyasında bile görmediği kazancı, tavuk ve de ineklerinden kazanmaya başlamış. Buraya kadar her şey güzelmiş. Tek farkla...

Tilkinin kurnazlığı

Etrafı tellerle çevrili olan Mustafa abimizin, organik mini çiftliğine önce bir sansar dadanmış. Tavuklar bir iki kaybolunca abimiz, sansar pususuna yatmış. Ve HAİN(!) sansarı halletmiş. Ama iş bununla bitmemiş. Tavuklar tek tek kaybolmaya devam edince Çorumlu organikçimizi bir telaş almış, uykusuz geceler geçirmeye başlamış, ve sonunda hırsızı gece görmüş. İni yarı bir tilkiymiş. İşin garibi çiftliğe bekçilik yapsın diye aldığı bir de köpek varmış ama ne hikmetse köpek ile tilki anlaşmışlar, tilki yakaladığı tavuklardan birisini önce köpeğin önüne koyuyor. Kan kokusu alan köpek tavuğa yumulunca da, tilki de diğer tavuğu yiyormuş. Yani koruyucu(!) köpek ile hırsız tilki karşılıklı birbirlerine ziyafet çekiyorlarmış. Böylesine güzel bir tilki köpek muhabbeti yani! Özetle bu işin mutlu bir sonu olmamış. Köpek başka bir sahibe postalanmış, tilki ise çift namlulu çakaralmazın saçmalarına hedef olmuş. Ama olan Mustafa abimizin parçalanan ve de köpek ve tilki tarafından afiyetle yenen 25’in üzerindeki tavuğuna olmuş.