Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde "1 Milyon Yazılımcı İstihdam Projesi"nin tanıtım toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Projesi'ni gördüğü ilgi sebebiyle devam ettirme kararı aldıklarını belirterek "Önümüzdeki yıl sistemdeki eğitim sayısını 2 katına çıkarma kararı aldık." ifadelerini kullandı. Teknoloji Destek paketi hakkında bilgi veren Erdoğan, "Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında açıkladığımız 200 milyar liralık desteğin 4 milyar liralık kısmını, Teknoloji Destek Paketi olarak ayırdık." diye devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Araştırma geliştirme merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgelerinde çalışan bilişim personeline yüzde 100 uzaktan çalışma desteği sağlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası veri merkezi ve bulut işletmecilerini ülkemize çekmek amacıyla mali teşvikler yanında mevzuat çalışması da yapıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmalat ve bilişim sektörlerinde ilave istihdam yapan iş yerlerine verilen aylık 10 bin liraya kadar sigorta prim desteğini 2023 sonuna kadar uzatacağız." açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu bankalarımız vasıtasıyla bilişim alanındaki girişimlere özel 6 ay geri ödemesiz yeni bir girişimci kredisi vereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamuda görev yapan bilişim personelinin sayısında 2023'te çok ciddi oranda artırıma gideceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 milyar lira kefalet limitine haiz dijital dönüşümü destekleme paketiyle KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerini tamamlamalarını hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi