Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Öztürk, Fenerbahçe ile yapacakları Süper Kupa finalini TFF'nin Suudi Arabistan'ta oynatma kararıyla ilgili konuştu.

Galatasaray Sivasspor'u gole boğdu Galatasaray Sivasspor'u gole boğdu

Öztürk şunları söyledi:

“2, 3 gündür taraftarlarımızdan çok yoğun telefonlar alıyorum. Biliyorsunuz aralık ayında ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe ile bir maç oynayacağız. Akabinde de 4, 5 gün sonra da federasyonumuz Süper Kupa maçını söyledi. 

Biz Fenerbahçe ile ertesi gün de oynarız. Şartlar eşit olduğu taktirde yüzlerce kez oynadık. Bu bizi rahatsız etmez. Biz geçen sene yola çıkarken ‘cumhuriyetin yüzü Galatasaray’ dedik. Biz başkaları gibi kendimizi cumhuriyet ilan etmedik. Cumhuriyet, sadece Atatürk’ün kurduğu cumhuriyettir. Takımlar, şahıslar o cumhuriyetin parçalarıdır. 
Biz cumhuriyetin yüzü Galatasaray mottosuyla yola çıktık. Sadece bu yıl özelinde söylüyorum. Yoksa federasyonumuz Londra derse Londra’da, Madrid derse Madrid’de oynarız. Bu iş gösteri işi. Yurt dışında da oynamak lazım. Süper Kupa yurt dışında oynanacak en iddialı şey ama ben şahsen Galatasaray Kulübü 2’nci Başkanı olarak değil, Metin Öztürk olarak söylüyorum. Kesinlikle Süper Kupa’nın bu yıl Türkiye dışında oynanmasını bir taraftar olarak istemiyorum. 30 milyon taraftarın görüşü de bu. Eminim ki Fenerbahçe taraftarının da isteği bu. 

Karar verilmiş bir şey değil. Federasyon bu yapyanlıştan hemen dönsün. Ankara’da mı, Erzurum’da mı, Samsun’da mı, Kadıköy’de Fenerbahçe’nin stadyumunda mı oynarız, her yere varız. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynayalım. 60 bin, 70 kişi. 2 tarafın da seyircisi gelsin. Niye biz başka ülkelerdeki seyircilerle muhatap olalım. Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi gelsin. Cumhuriyetimizin reisi cumhurbaşkanımız da gelsin kazanan takıma kupasını orada versin. Bu benim için olmazsa olmaz. Taraftarımız için de olmazsa olmaz. Umarım federasyon bu yanlıştan acilen döner. Federasyon konuşmaktan bıktık, bari bunu düzeltsinler.

Başkanımız, federasyon başkanıyla görüşecek. Başkanımızın görüşünü de bilmiyorum. Bizim yönetim kurulu toplantılarımız salı günleri. Geçen hafta Bayern Münih maçı vardı toplanamadık. Ama yönetim kurulundan 3, 4 arkadaşımla görüştüm. Onlar da taraftar, biz de taraftarız. Biz konuya Suudi Arabistan, Londra diye bakmıyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılı. Seneye nerede yapmak istiyorlarsa varız.

Biz her gün büyük takımlarla maç oynuyoruz. Biz zaten büyük takımız. Bizim için günü önemli değil. Arka arkaya gelmesi önemli değil. 24 saat geçer biz alemin kralıyla oynarız. Biz cumhuriyetin 100’üncü yılında, cumhuriyetin yüzü Galatasaray’ın Türkiye’de oynamasını istiyoruz. Atatürk Olimpiyat Stadyumu var. İki takımda İstanbul takımı. Taraftarı yoğun olarak burada. Cumhurbaşkanımız gelir, protokolde izler, bize o kupayı verir biz de o kupayı onurla kaldırırız. Zaten bu kupanın eski adı Cumhurbaşkanlığı Kupası. Tabii ki federasyon özerk, cumhurbaşkanımızın konusu değil ama bir taraftar olarak cumhurbaşkanımızın bu konuya el atmasını istiyorum.”

Editör: Grlyrtts