KAZANDIM, kazanamadın. Aldım, alamadın. Ver mazbatamı! Mazbata kazanana. Ama kazandım. Yok, sayım bitmedi, kazanamadın. Sonunda mazbata alındı, kargaşa bitti. Ne alakası varsa! Dolar düştü, sonra tekrar yükseldi. At pazarı gibi. Yılan hikayesine, bilmeceye dönen bir İstanbul seçimi.

Garip seçim

Cumhuriyet tarihinin en garip seçimini yaşadık. Bir günde 82 milyonu sayıyoruz. Bir ayda bir ilçenin defolu oylarını sayamıyoruz. Aslında sayılması gerekiyor. Ama kılı kırk yararak bir sayım, biraz arbede, biraz çekişme, işi uzattı. Bu uzama, tabii itişmeleri kakışmaları, sözlü saldırıları da beraberinde getiriyor. İstanbul büyük şehir. Devasa bir ana kent. Kimse elden çıkarmak istemiyor. Bir siyasinin dediği gibi; “İstanbul’u kaybeden, Türkiye’yi kaybeder”.

CHP nasıl kazandı?

Aslında ilginç bir seçim oldu. CHP’nin kemikleşmiş oyu yüzde 20-25 civarında. İYI Parti’den de yüzde 5-7’lik bir katkı koy, eder yüzde 32. Bu istatistik veriler kazanmaya yetmiyor. Kazanmayı bırak, kazanma hayali kurmak için bile yeterli değil. Geriye ne kalıyor? PKK’nın siyasi uzantısı, bayrağını tanımayan, İstiklal Marşı’nı okumayan, ülkeni bölüp senden 23 tane il isteyen, ABDBatı piyonu, uşağı, kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı bir parti. Ki o partinin kanlı teröristleri şu anda 50 bin insanımızın katlinden sorumlu. Ama siyaset bu ya, olmaz olsun dedirtecek cinsten. İstanbul’u veya Türkiye’nin bazı illerini kazanmak için, Atatürk’ün partisi CHP’nin bir desteğe ihtiyacı vardı. Sakladılar, yok dediler, ama istatistik gerçekler var diyor. Bu spordaki izleme VAR’ı değil, CHP-HDP aşkının varlığı. Ve bu iş kapalı kapılar arkasında at pazarında noktalandı.

Yarkadaş’ın itirafı

Barış Yarkadaş üstadın bir açık oturumda dediği gibi; “Allah HDP’li kardeşlerimizden razı olsun” PKK, ateist, terörist bir oluşum. Yani Allah’a inanmıyor. Barış kardeşimin duasını yüce Allah kabul eder mi? Bilmiyorum! Ama bildiğim bir şey var. O da kapalı kapılar arkasında HDP’li gardaşlar(!), şimdilerde kontenjandan aldıkları meclis üyeliklerinin, vaatlerin tadını çıkarıyorlar. Bu üyelikler kimin kontenjanından alındı? Tabii Atatürk’ün partisi CHP’den. Bu kontenjanın aslan payı da sanırım İstanbul’da.

Cumhur neden kaybetti?

Ve İstanbul Cumhur İttifakı için önemliydi. Ama küskünlerin sandığa gitmemesi, enflasyonun, çarsı, pazar fiyatlarının yüksekliği, bu sebeple zam, geçim mağdurlarının kulvar değiştirmesi, bu tabloyu ortaya çıkardı. Ne diyelim? Devletimiz için hayırlı ne ise o olsun. Şeriatın kestiği parmak acımaz da! PKK-HDP ve teröristlerin akıttığı kan hakikaten acıtıyor. Hele hele seni bölmeye parçalamaya çalışan bir parti ile siyasi işbirliği insanın içini inanın çok acıtıyor. Özetle denize düşen yılana sarıldı. Yakından tanıdığım Meral Akşener ise PKK-HDP ekseninde, böyle bir oluşum içinde nasıl oldu! İnanın hala anlamakta zorlanıyorum.