Bakan Fidan'dan korkutan açıklama: 'Bunu yapmazsak dördüncü savaş ortaya çıkacak' Bakan Fidan'dan korkutan açıklama: 'Bunu yapmazsak dördüncü savaş ortaya çıkacak'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Kürtçe konuşması nedeniyle TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a tepki gösterdi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Bütçe görüşmelerinin yapıldığı günde Kürtçe ifadeye çalıştılar. Bazıları bunu hoş görülebilir. Ama AYM başkanı ve değerli üyelerinden bundaki konuşmanın ruhundan hareketle Türkiye’ye sahip çıkmalarını tavsiye ederim. Kendilerine bu konularda daha dikkatli sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. Konunun gittikçe yaygınlaştığı AYM tavrı sebebiyle de bir çok kesemin şımardığı görülmüştür. Buna dikkat etmek lazım. Bu konuşma bize göre kabul görmedi ama onlar keçeyi suya atmışlar. Çıkacağı yeri taşladıkları için zihinlerinde kursaklarında ne varsa dökmeye çalışıyorlar Meclis başkanının Kürtçe sözleri denledikten sonra Türkçe’ye tercüme edin cümlesi ise aym başkanı kadar yanlış bir tutum olmuştur. Böyle şey olamaz.”
 

Editör: Gürel Yurttaş