Seçime bir buçuk yıl kala, Millet İttifakının adayı belli değil. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı, Akşener Başbakan adayı olacağını söylüyor. HDP’liler bakanlık, SP, DP, Deva ve GP’ye vekillik verilecek. Herkesin havucu hazır. İktidar olabilmeleri içinse, Cumhur İttifakını birkaç puan aşağıya çekmeleri gerekiyor.

Bu çaba başlayalı da epeyce oldu. AKP’den kırpmak için eski partililer DEVA ve GP’yi kurdu. Abdullah Gül’ün içinde olduğu ekip Flaş Tv’ye dükkan açtı. CFR uzantısı GİF üyelerinin Holdingleri, AVM’leri, bankaları vs vsleri zam yağmuru ile millete nefes aldırmıyor.

Sedat Peker gibi flu bir yapının CİA üflemesi ile aylarca çirkef propagandaya maruz kaldık. Dolandırıcılar medyanın gözdesi oldu. Her koldan geliyorlar. Satın alınmayacak insan az. Onların kimler olduğunu zaten biliyorsunuz. Köşe yazarları, vekil olabilmek ve ne değerli olduğunu gösterebilmek için burunlarını kenefe sokmuş sözde dava adamları.. Ne ararsanız var.

Önümüzdeki süreçte, iktidar partisine, MHP’ye ayrı ayrı yüklenecekler. Tezgah hazır. MHP’yi kulvar dışına itebilmek için İP kuruldu. Tabanında cemaat, Türk Ocakları yöneticileri, ülkücülüklerini pazarlayarak borsaya dökmüş olanlar vardı. MHP’den bir miktar çaldılar. Hatta bedavaya vekil bile götürdüler. Yetmedi CHP verdi. HDP destekledi. İP’in, HDP şovları ve Akşener’in güvenilmez halleri sebebi ile MHP’den taban çalma kapasitesi doldu.

Devreye Ümit Özdağ girdi. Zafer partisini kurdu, şimdi ne koparsa kâr kârdır diye MHP’den seçmen ayartmaya çalışacak. Yoksa her iki partinin MHP eski il başkanları ile vermek isteyeceği mesaj her halde “biz daha ülkücüyüz” demek değildir. Meselâ bir ilin İP başkanı eski MHP il Bşk, Zafer partisi il Bşk da yine o ilin eski MHP il bşk. ve MHP il bşk ise 2016’da Akşener’i mehter ile karşılayıp “Başbakanım” diye hitap eden kişi.

Başka illerde benzer örnekleri mutlaka vardır. DEVA, GP AKP’den, İP ve ZAP’sa MHP’den iki puan götürse Allah muhafaza, neler olur düşünemiyorum. İftira, kaos, siyasi yüklenme, ekonomik darlık, Pandemi, kripto partilileri istifa ettirmek gibi her şeyi kullanacaklardır. Kılıçdaroğlu-Akşener “cinayetler olacak” gibi yine üfleme kirli dil kullanıyor. “Olacaksa” bilgileri savcılara vermeliler. Kim dedi, ne dedi?, ne olacakmış?

Siyaset doğru zeminde yapılmalı. Yalansız. Söylediklerimi, Cumhur İttifakı yöneticileri zaten biliyor. Eksik olan, Cumhur İttifakı tabanını, 5,5 milyonluk yeni seçmeni, hatta 62 milyonluk seçmen kitlesinin tamamını, algı operasyonuna karşı korumak. Vurup geçiyorlar, aynı anda yanlışı doğrultma olmalı ki. Yalan zihinde yer etmesin. Geçenlerde iki CHP’li, Kastamonu’daki seli HES’lere bağlamıştı.

O dönem söylenen bu yalan üzerine konuşan CHP tabanı, Kastamonu’daki selin HES ile ilgisi olduğunu sanıyor hala. Ne söylenirse inanıyor. Gördüğünüz gibi kendi tabanını bile kandıran, yalan ordusu var karşımızda.