Türkiye'de koronavirüs tedbirlerinde normalleşme sürecine girilirken, yüksek risk taşıyan bazı illerdeki vaka sayılarının artması yeni tedbirlerin alınmasına yol açtı.

Bu iller arasında bulunan Rize'de açılış, kokteyl, kurdele kesme gibi bir arada bulunmayı gerektirecek etkinlikler yasaklanırken, nikah ve düğünlere 1 saat ve 50 davetli sınırı getirildi. 

Rize Valisi Kemal Çeber, “Yapmamız gereken tek şey ilgili bakanlıkların uyarıları ve il Pandemi Kurulu’nun aldığı tedbir kararlarına hassasiyetli uymak. Bir şeyi azmettiği zaman başaran Karadeniz insanı kısa zamanda bu işi de başaracaktır” açıklamasını yaptı.

Gümüşhane'de ise bu mevsimde tarımsal faaliyet bulunmadığından hayvancılıkla uğraşanlar hariç olmak üzere hafta sonlarında köylere, kırsal mahallelere ve yaylalara gidilmesi yasaklandı.

Tüm köy ve mahalle muhtarlarının, apartman ve site yöneticilerinin ve görevlilerinin, sorumlu oldukları alanlarda bulaş kaynağı oluşturacak nişan, kına, mevlit, taziye, gün ve doğum günü, toplu maç izlenmesi gibi bir arada bulunulmasına neden olacak etkinliklere izin verilmemesine karar verildi. Cenaze merasimleri de 30 kişi ile sınırlandırıldı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da, kırmızı listedeki ilin hızla normalleşebilmesi adına vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özkan, “Konya’da dost sohbetleri, ev ziyaretleri, ev içi çok yoğunlaşmış toplantılar kış şartlarında, kapalı ortamlarda çok riskli bir durum. Tüm hemşehrilerimizden istirhamımız, bu ev ziyaretlerinin belli bir dönem ötelenmesi” dedi.

Diğer illerde de denetlemelerin sürdürüleceği, vaka sayısına göre haftalık yeni kararların alınacağı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi