Kürdistan sizin için bu kadar önemli mi? Ferhat Aydoğan yazdı Kürdistan sizin için bu kadar önemli mi? Ferhat Aydoğan yazdı

Belçika'da başlayarak en son Türkiye'nin Almanya'daki Hannover Başkonsolosluğu'na yönelik saldırılarla devam eden PKK destekçilerinin eylemleriyle ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Avrupa'daki Türklere yönelik saldırılarıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan  yapılan açıklamada  Avrupa'daki Türkleri huzursuz etmeye dönük eylemlerin arttığı belirtilerek, ülkelerden terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesinin ve saldırganların bir an önce adalet önüne çıkarılmasının beklendiği aktarıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında 26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından yapılan açıklamada Hannover Başkonsolosluğu giriş kapısına düzenlenen saldırı anımsatılarak şu ifadeler kullanıldı;

"Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa'daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır. Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde bu provokasyonlar daha büyük olaylara dönüşmemiştir.

İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir."
 

Editör: Nehir Durdağı