Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Eskişehir'de düzenlenen başkan adayları tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özdağ, Türkiye'deki Suriyelilerle ilgili şunları söyledi:

Destici'den Erkan Baş'a sert tepki! Destici'den Erkan Baş'a sert tepki!

"Türkiye'ye 12 yıl içerisinde 13 milyon insan sokulur mu? Sokuldu. 7 milyon Suriyeli, 2 milyon Afrikalı, 2 milyon Afgan ve geriye kalan 2 milyon da Rusya'dan, Ukrayna'dan, Mısır'dan, Birleşik Arap Emirliklerinden, Irak'tan, İran'dan, Libya'dan... Dünyanın her yerinden 13 milyon insan Türkiye'ye sokuldu. 

Suriyeli kadınlarda 5.3 doğum, Türklerde ise 1.7 doğum oranı. Yani Türkiye'nin üç katı. Şaka yapmıyorum. 2040 yılında Türkiye'de 20 milyon Suriyeli olacak. Kendi ülkemizde azınlık durumunda olacaksınız. 

Sizin için dedelerinizin bıraktığı bu ülke sizin için annelerinizin, babalarınızın emekleriyle inşa etmiş olduğu bu ülkenin kaynaklarını siz değil onlar kullanacak ve kullanıyorlar da zaten. Gaziantep'te, Şanlıurfa'da, Hatay'da Türkler azınlık olacak. Hatay'da depremden sonra zaten Türkler azınlığa düştü. Adana'da, Mersin'de nüfuslar eşitlenmiş olacak. Biz toprak bütünlüğümüzü böyle devam ettirebilir miyiz? Mümkün mü bu? Değil. Zaten amaç; bombalandıkları için gelmediler, gelmeleri için bombalandılar. Ira'ta yaptıklarını, Lübnan'da yaptıklarını, Suriye'de yaptıklarını şimdi Türkiye için tasarlıyorlar. Türkiye'yi bir iç savaşa sürüklemek istiyorlar bu göçü tasarlayanlar."

Daha sonra Zafer Partisi’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Beki’yi, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Selim Doruk’u ve Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Dilek Bayraç’ı sahneye davet eden Özdağ, gençlerden adayların saha çalışmalarını desteklemelerini ve oy vermelerini istedi.

Editör: Gürel Yurttaş