Bu dolar artık başımızın belası. Bir garip, garipten öte can sıkıcı. Dolar bir yabancı para birimi, bir yatırım aracı olmaktan çıktı. Değişik bir piyasa enstrümanı oldu. Kara para baronlarının Türkiye ile oynama, Türkiye'ye baskı yapma aracı oldu. Kimse bana dolarda bir oyun oynanmıyor, birileri dolar ile sahne alıp film çevirmiyor demesin. Doların başında birileri var bu kesin. Elleri bilgisayar klavyesinde, gözleri ekranda alıp satıyorlar. Ve bu işlemler sanırım hep alım yönünde. Yoksa bana kimse doların, bir ay gibi kısa bir sürede, öyle ortada çok önemli bir can alıcı mesele yokken, 5 liradan 6.20’ye soluk almadan gittiğini açıklayamaz.

Yaprak kımıldasa yükseliyor
 

Dolar çok oynak ve çok hareketli. Ama bu hareketler hep yukarı doğru. Her şeyden etkileniyor. Kel alaka şeyler bile dolara ivme kazandırıyor. Biraz trajikomik olacak ama Mısır’da Sisi başını kaşısa, Çin başbakanı panda beslese, Avustralya başbakanı kanguruların nesli tükeniyor dese, dolar bunlardan bile etkilenecek. Yani dolar hep söylediğim türde, kıvrak bir dansöz gibi. Oynamaya başladığında durdurmak mümkün değil! Müziği kıssan da, oynama desende, o kendi havasını çalıyor, oynuyor. 

Birileri iş başında kesin

Doların bu durdurulamayan yükselişi, hareketliliği, insanın aklına her olasılığı getiriyor. Evangelistleri, Yahudi lobisini, Türkiye’ye karşı hasım gibi eylemlerde bulunan, ABD derin devletini her şeyi. Kimse bana dolar operasyonlarının başında birileri yok demesin. Var, hem de bal gibi var. Dolar ile oynuyorlar. Bu oyunun kara rahibi vermekle, F–35 projesinden Türkiye'nin çıkarılması ile S-400’lerin alınmaması ile dolar rezervlerimizin azalması ile ekonomimizin kötü gidişi ile ilgisi var mı? Var! Ama biz şıklardan hepsini, ABD’nin istekleri doğrultusunda gerçekleştirsek, beyaz bayrağı çeksek de bu oyun devam edecek, ta ki Mısır gibi ABD güdümünde, Uyurgezer, seviyesiz, yularının çektiği yere giden bir DİKTA devlet olana kadar. ABD'nin yap dediğini yapana, yapma dediğini yapmayana kadar.

Kara papaz çare olmadı

Adamlar darbeci, adamlar küresel güç. Dünya ile oynuyorlar, her yerde onlar var. Venezuela'da, Sudan’da, Habeşistan’da, kan dökülen Libya’da, Irak’ta, İran’da. Teröristle işbirliğinde, Afganistan’da, Suriye’de, Kore’de. Ticaret savaşlarında. ABD kendi menfaatleri yönünde herkesi tehdit ediyor. Çin’i tehdit ediyor, Rusya’yı tehdit ediyor. AB'yi tehdit ediyor. En son AB’ye, ABD’den yazılan mektup bunun göstergesi. Adamlar; “Kendi güvenlik şemsiyenizi oluşturamazsınız” diyor. Özetle dostlar, ABD hep istiyor. Ama kendi vermiyor. Trump ile birlikte ABD, dünya için tehditkar bir devlet oldu.

Papaz sarı öküzdür

Baskıyı yedik, casus bozması, PKK sempatizanı kara papazı verdik. Ne oldu? Dolar durdu mu? Biraz geriledi, ağzımıza bir bal sürüldü. Sonra yükselerek yeni taleplere doğru yelken açtı. Papazı aldılar ama bizdeki darbenin işbirlikçisi, ABD’nin karanlık yüzü, CIA tarafından yıllardır kanaviçe gibi işlenen, darbe yapmak için hazırlanan FETÖ piyonu orada. Ne yaparsan yap, ne kadar istersen iste asla vermiyorlar. Onu orada tutuyorlar, çünkü işbirlikçisi, çünkü darbe elebaşısı. Evet, gönül dostları, küresel güçler, Türkiye düşmanları, emperyalistler, ta Sevr Anlaşması'ndan beri yarım kalan işlerini, tamamlamak için insanüstü bir gayret gösteriyorlar. Perde arkasında, karanlıkta, kara planlarını uygulamaya çalışıyorlar. Kimse Türkiye'nin beka sorunu yok demesin. Bunu ancak aptal olan biri söyler. Artık su seçim girdabından, oyunlarından bir çıkıp, ekonomiye, dış politikaya, devletin önemli sorunlarını bir odaklanabilsek, diyorum.