Kuran-ı Kerim 1400 sene önce tüm insanlığa bildirdi.Ancak insanoğlu azgınlık içerisinde yüce Kuran-ı Kerim' in ifadelerini anlamamazlıktan geldi.Ne diyor Kur'an:'' İşte o gün kişi kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçar''.

O gün herkesin kendine yetip artacak bir derdi vardır. O gün birtakım yüzler parlak, güleç ve sevinçlidir.

Yine o gün birtakım yüzler de keder bürümüş hüzünden kapkara kesilmiştir.İşte bunlar kafirlerdir, günahkarlardır. (ABESE suresi  41-42)

Bugün aynı şartları yaşıyoruz.Ancak hala akıllanmıyoruz.

Dünya tarihinde ilk defa Beytullah'ın kapılarına kilitler vuruldu, zemzem suları içilmez oldu.Dünya da ilk defa Müslüman Türkiye'de camii kapılarına kilit vuruldu.İnsanlar birbirinden kaçıyor, Kuran-ı Kerim'in belirttiği gibi anne çocuğundan, çocuk annesinden, oğul babasından, baba oğuldan kaçar hale geldi. Kuran-ı Kerim de (''Akıllanmaz mısınız?'') buyurur.İnsanoğlu hala akıllanmıyor.Devlet halkının güvenliği için dışarı çıkma yasağı getiriyor.Bunu istismar ederek sadece hükümet ne yapıyor ki dedirttirmek için sosyal medyadan çeşitli provakatif yazılarla insanları yanıltmaya çalışan hainler var.

Hz.Ömer Şam'ın bir beldesine gittiğinde ordu komutanı Ubeyde İbin Cerrah Hz.Ömer'e:''Ey Ömer senin gideceğin yerde veba hastalığı var, gitme!'' dediğin de Hz.Ömer muhacir,ensar ve sahabenin ileri gelenlerini dinledikten sonra devesinden inmeyerek geri döndü.Ubeyde İbin Cerrah Hz.Ömer'e:''Ya Emirel müm'inin ben Rasullah SAV den duydum. Şöyle buyurdu:

''Bir yerde veba hastalığı olursa oranın halkı veba olmayan yere hicret etmesin.Veba olmayan yerin halkı da veba olan yerlere hicret etmesin.'' O zaman Hz.Ömer devesinden inmeyerek ''Allah'ın kaderinden yine Allah'ın kaderine sığınıyorum''. buyurmuştur.Gerek sağlık bakanlığımız emniyet güçlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz bu milletin edanamesi için elinden geleni sarfetmektedir.Özellikle sağlık bakanımızın gece gündüz uyumadan, dinlenmeden göstermiş olduğu çabayı inşallah bu millet unutmaz.Devlet başkanımız R.Tayyip Erdoğan aynı şekilde gecede 2  saatlik uykusu ile sabahlara kadar bu ümmeti asgari şekilde nasıl kurtarabiliriz düşünçesi ile ve çalışmalarıyla devletin bütün imkanlarını halkının hizmetine sunmuştur.Millet olarak bizde kendisinden memnun olduğumuzu onun talimatlarına uyarak göstermemiz gerekir.

Peygamberimiz:'' Her hastalığın bir ilacı mutlaka vardır. Yeter ki sizler araştırın bulunuz'' buyurmaktadır. Tıp dünyası elbette bu hastalığında bir ilacını bulacağından eminim.Bu vesileyle Cenab-ı Allah tüm islam alemini bu gibi felaketlerden emin ve muhafaza buyursun.Devlet büyüklerimizin talimatlarına harfiyen uyalım.O Allah ki ne güzel bir mevla, ne güzel yardımcımızdır.