Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birçok insanın odak noktası değişti. Paylaşımlar yapmak, beğeni almak ve sosyal medya trendlerini takip etmek gençler arasında oldukça popüler. Eğlencenin artmasının yanında bu uygulamalara siber zorbalığı da beraberinde getirdi. Örneğin TikTok'ta beğeni almak için 51 yaşındaki komşusunun canına kıyan Zachary Latham isimli genç gibi.

Geçtiğimiz nisan ayında da Zachary Latham, William Durham ve eşinin tartışma anını çekerek TikTok'ta paylaşmış ve bu video 3 milyondan fazla görüntülenmişti. Zachary Latham aileyi rahatsız ediyordu. Hatta öyle ki Durham ailesi birkaç kez Vineland Polis Departmanından yardım istemişti ancak corona virüsü salgını nedeniyle mahkemelerin kapalı olması şikayette bulunamamalarına neden oldu.

4 Mayıs günü ise Durham ailesinin oğlu bisiklet sürüyordu. Latham ise kamyonunu küçük çocuğun üzerine sürmeye başladı. William Durham ise uyarılara rağmen durmayan Latham'ı engellemek için kendi aracını kullandı. Bu olayın ardından Durham'lar Latham ailesinin evine gitti. Zachary Latham'ın bir şok tabancası ve 2 bıçağı bulunuyordu. Lathamlar aileyi 'mülkten çıkmaları' konusunda uyardı.

Bu olaylar yaşanırken ise Zachary Latham'ın eşi Sarah her şeyi videoya çekti. Ancak Durham çifti bu uyarıyı reddetti. Bunun üzerine ise Latham önce şok tabancasını ateşledi, ardından da bıçağını savurdu

William Durham kendini korumaya çalıştı ancak Latham 51 yaşındaki adamın koltuk altı ile akciğeri arasına ölümcül bir bıçak darbesi attı ve William Durham yaşamını yitirdi. 18 yaşındaki Zachary Latham ifadesinde kendini korumak için saldırdığını söyledi. Ancak Durham ailesi Latham'ın daha önce kendilerini birçok kez rahatsız ettiğini belirtti.

Nitekim Latham, birinci derece cinayet, ikinci derece ağırlaştırılmış saldırı ve çeşitli silahlar bulundurmakta suçlandı ancak Mayıs ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine ise Haziran ayında, Durham ailesinin avukatları Diane M. Ruberton ve Robert R. Simons, Cumberland İlçe Savcısı Jennifer Webb-McRae'ye, Latham ve diğerleri tarafından taciz ve tehdit edildiklerini anlatan bir dilekçe sundu.

Dunham ailesinin avukatlarının savcılığa ilettiği dilekçede Latham'ın 23 Nisan'da silah tutup "komşularla böyle başa çıkarsınız" dediği bir TikTok videosunu paylaştığı bilgisi yer alıyordu. Durhamlar, olayın gerçekleştiği 4 Mayıs'ta Latham'ın karısı Sarah'ın, kocasının zarar vermek niyeti olduğunu bildiği için tartışmayı kaydettiğini söylüyor. Durhamların savcılığa verdiği dilekçede şu ifadeler yer alıyor;

"Sarah kayıt yapıyordu çünkü kendisi ve Latham bu videoları TikTok'ta paylaşmak ve TikTok'ta ünlü olmak istiyordu. Latham kendisinin veya Sarah'nın güvenliğinden korkuyor olsaydı, ikisi de içeriye çekilir, polisi arar ve orada kalırlardı. Yapmadılar çünkü niyetleri Durhamları oraya çekmek, onlara saldırmak ve TikTok için bir video kaydetmekti." Durham ailesinin avukatları Latham'ın kendini savunmadığını, planlı bir şekilde William'ı öldürdüğünü ve bu nedenle de birinci derece cinayetten suçlanması gerektiğini belirtiyorlar. Latham'ın 20 Ağustos'ta yeniden mahkemeye çıkması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi