Amerika Birleşik Devletleri'nde ülkeyi ayağa kaldıran bir cinayet işlendi.

ABD'nin önde gelen eğitim kurumlarından Pittsburgh Üniveristesi Tıp Fakültesi’nde çalışan 37 yaşındaki doktor Bing Liu’nun yakın çevresine, “Koronavirüse karşı çok önemli bulgular keşfettim” dedikten kısa süre sonra evinde ölü bulunması gündem oldu.

Evde eşi olmadığı sırada 37 yaşındaki doktorun silahla vurulduğunu tespit eden polis saldırıyı 46 yaşındaki Hao Gu'nun gerçekleştirdiğini saptadı. Ancak Hao Gu'nun cansız bedeni de evin dışındaki bir araçta kısa süre sonra bulundu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklarken, doktorun yakın çevresine böyle bir atılımdan bahsettikten sonra ölmesi kafaları karıştırdı. Sosyal medyada birçok kullanıcı Bing Liu’nun ilaç şirketleri tarafından öldürüldüğünü öne sürerken üniversite yönetimi de bir açıklama yaptı.

Çinli olan ve doktorasını Singapur’da yaptıktan sonra ABD’nin en prestijli üniversitelerinden Carnegie Mellon Üniversitesi’nde çalışmaya başlayan Dr. Bing Liu’nun olağanüstü bir araştırmacı olduğunu açıklayan üniversite bilim insanının ölümünden duyulan üzüntüyü duyurdu.

Üniversitede çalışan Dr. Ivet Bahar da, “Liu kısa bir süre önce Covid-19 ile ilgili çalışmalarını başlatmıştı. Bazı net sonuçlar elde etmeye başlamıştı” dedi.


 

Editör: Haber Merkezi