Amerika Birleşik Devletleri basını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili makalelerine bir yenisini daha ekledi.

New York Times gazetesinde Avrupa masası şefi Steven Erlanger imzalı yazıda mültecilerle ilgili Avrupa'nın politikası da eleştirildi.

Yazıda özetle şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye mütlecilere sınırını açınca Avrupa'nın 2016'dan beri satın alınan zamanı kullanmadaki başarısızlığını ortaya koydu. Göçmen krizi istemeyen Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen “İlk önceliğimiz aynı zamanda Avrupa sınırı da olan Yunanistan’ın sınırlarında düzeni sağlamak” diyor. Avrupa Birliği'nde garip bir ahlaki çatışma yaşanıyor. Avrupa insan haklarını, bireylerin saygınlıklarını ve uluslararası hukuk kapsamında sığınma talep etme haklarını korurken diğer yandan Yunanistan şu anda tüm bunları durdurdu. Erlanger, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupalıların görmezden gelmeyi seçtikleri problemleri çoğunlukla tek başına üstlenen bir lider.

Türkiye NATO için önemli bir müttefik. Türkiye askeri göçleri İdlib'de olası bir katliamı önledi. Türkiye 4 milyon Suriyeli mülteciye evsahipliği yapıyor. Avrupa Birliği, Suriye'deki halka 60 milyon euro yardım yapılacağını açıklarken, Atina'ya ise mülteci krizi için 700 milyon yardım yapacağını belirtiyor."