ABD’de yapılan 3 Kasım başkanlık seçimleriyle ilgili tartışmalar sürerken seçimlere hile karıştırıldığını düşünen Başkan Donald Trump’ın taraftarları bugün başkentte "Milyon MAGA (Make Amerika Great Again-Amerika'yı Yeniden Büyük Yap) yürüyüşü” adlı destek gösterisi düzenledi. 

Washington’da sabah saatlerinden itibaren değişik gruplar halinde toplanmaya başlayan yüz binlerce Trump taraftarı, Freedom Plaza'dan başlayarak Kongre binasına doğru yürüyüşe geçti.

Donald Trump da yeni bir açıklama yaparak "Seçimi biz kazanacağız" iddiasında bulundu.

 Karşıt protestoların da yapıldığı ifade edilirken, ülkenin geri kalanında da Milyon MAGA (Make America Great Again) Yürüyüşü, Çalmayı Durdur ve Trump için Yürüyüş adlı benzeri mitingler planlandığı belirtildi. 

Protestocuların, seçimlerin hileli olduğunu ve bunun da Başkan seçilen Joe Biden'ın başkanlık seçimlerinde kazanmasına yardımcı olduğunu öne sürdüğü belirtildi. Bu iddialar için ise henüz geçerli bir kanıt sunulmadığı ifade edildi.

Trump destekçisi bazı gruplarla Siyahların Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter-BLM) ve Antifa gibi gruplar Beyaz Saray'a yakın bölgelerde karşı karşıya geldi.

Gruplar arasında sözlü sataşmaların yanı sıra bazı noktalarda ufak çaplı arbedelerin yaşandığı görüldü. Olaylarda siyahi bir kişinin bıçaklandığını gösteren görüntüler sosyal medyada yer aldı.

Başkent polisi olaylara hızlıca müdahale ederek grupları ayırırken en az 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gündüz bölümünde Trump destekçileri, Washington'da "Milyon MAGA (Make Amerika Great Again-Amerika'yı Yeniden Büyük Yapalım) Yürüyüşü” gerçekleştirmişti.

Araç konvoyu içinde göstericilerin bulunduğu Freedom Plaza etrafında turlayan Trump da destekçilerine el sallayarak teşekkür etmişti.

Göstericilerin bir bölümü, burada yapılan konuşmalardan sonra Yüksek Mahkeme'ye doğru yürüyüşe geçmişti.

ABD Yüksek Mahkemesi önünde toplanan kalabalık, üzerlerinde MAGA yazan şapka ve tişörtler, ellerinde bayraklarla Trump lehine sloganlar atmış, adaletli ve bağımsız seçim çağrısında bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi