ABD, Dr. Mehmet Öz'ü konuşuyor.

Cumhuriyetçiler'den Pennsylvania senatörü olmak için çalışan Öz'ün servetinin detayları dudak uçuklattı.

Pennsylvania’daki ünlü akaryakıt şirketi Wawa’da büyük bir hissesi olduğu belirtilen Dr. Öz’ün ayrıca New Jersey, Pennsylvania, New Hampshire, Florida ve Türkiye’de de evleri olduğu bildirildi.

Dr. Öz’ün geçen yıl Okeechobee’de bir sığır ve inek çiftliği satın aldığı duyurulurken buradaki ineklerin fiyatlarının da 500 bin dolara kadar çıktığı belirtildi. 

New York Times'e göre Öz'ün Palm Beach’te 5 milyon ile 25 milyon dolar arasında değere sahip bir evi olduğu da ileri sürüldü.

New York Times, “Eğer seçilirse Öz, Senato’nun en varlıklı üyelerinden biri olacak. Şöhreti ile birlikte seçim yarışında kişisel servetini de kullandı. Dr. Öz geçen yıl kendi cebinden 5.3 milyon dolarlık harcama yaptı ve daha fazla harcama da yapabilir” yorumunu yaptı.

Dr. Öz’ün “The Dr. Oz Show” isimli televizyon programından 2.2 milyon dolar kazandığı ve Oz Media isimli medya şirketi aracılığıyla da 7 milyon dolar elde ettiği açıklandı. 

Öz’ün geçen yıl Teksas’taki bir tıp derneğinde konuşma yaptığı ve bundan 120 bin dolar kazandığı açıklandı. Programında fıstığı öven Dr. Öz’ün California’da “Amerikalı Fıstık Üreticileri Derneği”nde konuşma yaptığı da kaydedilirken buradan da 125 bin dolar elde ettiği kaydedildi.

Dr. Öz’ün kişisel servetinin 76 milyon dolar ile 300 milyon dolar arasında olduğu açıklandı.
 

Editör: Haber Merkezi