Dünyayı alt üst eden koronavirüsten ölüm sayısı 30 bini geçti.

Hastalıkla mücadele eden binlerce insan var.

Bilim adamları insanlığı pençesi altına alan bu büyük belaya çare ararken, heyecanlandıran haberler de peş peşe geliyor.

Dün Rusya'da ilaç bulunduğu haberi çıkmıştı. Yapılan açıklamada  "Rusya FMBA'ya ait 'Farmzashchita' Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin’in ve Fransa’nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında koronavirüs enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi" ifadelerine yer verilmişti.

Bugün de Amerika Birleşik Devletleri'nden bir haber geldi. ABD basını HIV ve meme kanseri için kullanılan ilaçların hastaları iyileştirdiğini iddia etti. 

İngiliz gazetesi Daily Mail de New York’taki bir hastanede çalışan doktorların iki hastayı bir ilaç kokteyli ile iyileştirdiğini yazdı. 

Haberde hastalığın çok ilerlediği 7 kişide denenen bu ilaç karışımının sonucunda 2 hastanın durumunun iyiye gittiği ve solunum destekli yoğun bakımdan çıktıkları ifade edildi. 

Henüz ABD Sağlık Bakanlığı bünyesindeki gıda ve ilaç denetleme kurumu FDA’den onay almayan bu ilaç için 6 haftalık bir süreye ihtiyaç olduğu bildirildi.
 

Editör: Haber Merkezi