Türkiye ile Yunanistan arasında Ege'de yaşanan hava sahası ihlali gerginliği sürerken, ABD'den şaşırtan bir açıklama geldi.

ABD, bir kez daha Türkiye aleyhinde, Yunanistan lehinde açıklama yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland Türkiye’nin Yunan adaları üzerindeki ihlallerinin ve uçuşlarının “kışkırtıcı” olduğunu vurgularken, ABD’nin bu durumu desteklemediğini söyledi.

Daha önce Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Türkiye'ye savaş uçakları ile Yunan hava sahasını ihlal etmeyi durdurması çağrısında bulunarak, bu tarz adımların Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası kritik bir dönemde NATO'nun birlik ruhuna zarar verdiğini söylemişti.

Nuland da konuyla ilgili yaptığı açıklamada Miçotakis’e destek oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda yetkili bir isim olan Nuland, Türkiye’nin ABD’den F-16 alımına da değindi. Türkiye’nin F-16 satın almakla ilgilendiğini vurgulayan Nuland, ‘Türkiye ile görüşmeler sürüyor. Ancak henüz bir sonuca varmadık.” dedi.

Öte yandan, Yunanistan merkezli Kathimetini gazetesi, Türkiye’nin 26-28 Nisan tarihleri arasında hava sahasının 30 kez ihlal edildiğini NATO’ya bildirdiğini açıkladı.