Aylar önce ABD Başkanı Trump, "Askerlerimiz Suriye'den çıkıyor, bu güzel haber" demişti. Ancak çekilmediler. Terör örgütü YPG'ye silah yardımı yapmaya devam ettiler. Hatta onlarla birlikte ortak devriyeye çıktılar.

Trump'ın "Askerlerimizi sadece petrolü korumaları için bıraktık. Petrolü seviyorum, petrolü koruyoruz" sözleri aslında tüm niyetlerinin Suriye petrollerine çökmek olduğunu ispatlıyor. Tüm oyunlar, tiyatrolar, planlar da bunun için. 

ABD'Lİ GENERALDEN SKANDAL AÇIKLAMA

Amerika'nın terör örgütü YPG/PKK'ya verdiği destek açık açık sürerken Pentagon'dan skandal bir açıklama daha geldi. Açıklamayı yapan CENTCOM Komutanı General Kenneth McKenzie'ydi. Suriye'den çekileceğini açıklayan ABD, yeni bir oyunu sahneye koyduğunu bir kez daha belli etti. McKenzie, "Niyetimiz Suriye'deki pozisyonumuzu koruyarak bölgedeki SDG ile birlikte Fırat Nehri vadisi bölgesindeki DEAŞ hedeflerine karşı operasyonlara devam etmek." dedi.

IRAK'A MANİDAR ZİYARET

Suriye denkleminde ABD'nin ayak oyunları sürerken Trump'ın yardımcısı Mike Pence, Irak'a zamanlaması manidar bir ziyarette bulundu. Irak'taki Amerikan askerleri ile buluşan Pence, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Hem McKenzie'nin açıklamaları hem de Pence'in Irak ziyareti ABD'nin petrol bölgelerinden vazgeçmemek için kirli ittifaklara devam edeceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Haber Merkezi