ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sulliva, Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in Ukrayna'yı işgalinin Olimpiyatlar sırasında başlayabileceğini söyledi.

Sullivan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"ABD'li yetkililere göre Amerikalılar önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde #Ukrayna'dan ayrılmalı. Ukrayna'ya bir Rus saldırısı daha önce gerçekleşirse, hava bombardımanı ve füze saldırılarıyla başlaması muhtemeldir ve uyruklarına bakılmaksızın sivilleri öldürebilir. Müteakip bir kara istilası büyük bir gücün saldırısını içerecektir."

Sullivan, ayrıca Ukrayna'da işgalin her an başlayabileceğini, Amerikalıların derhal ülkeyi terk etmesi gerektiğini ve işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını söyledi.

ABD Donanması, Rusya-Ukrayna geriliminin tırmanması üzerine Avrupa'dan sorumlu 6. Filo bölgesine 4 muhrip gemisi göndermeyi kararlaştırdı.
Avrupa Birliği de (AB), Ukrayna'da bulunan birincil öncelikli olanlar haricindeki diplomatik personelinin ülkeden ayrılmalarını istedi.

AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, birincil önceliği olmayan personele Ukrayna'dan ayrılma izni verildiğini açıkladı.

Ayrıca haber sitesi Politico'ya göre, AB Komisyonu Ukrayna Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Matti Maasikas, ülkedeki diplomatik personele gönderdiği e-postada, "Birincil önceliği bulunanlar haricindeki tüm yabancı personelin en kısa sürede Ukrayna'yı terk etmesini istiyorum." dedi.

Son birkaç saat içinde ABD, İngiltere ve İsrail gibi bazı ülkeler vatandaşlarının derhal Ukrayna'yı terk etmesini istemişti.

Editör: Haber Merkezi