ABD Dışişleri Bakanlığı , "iki yıl yedi ay hapis cezasına çarptırılmasından derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı duyuyoruz" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla üst sınırdan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesinin ardından, Henri Barkey, ABD ve Almanya Dışişleri Bakanlığı duruma tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ''İfade özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan hakaret yasalarına dayanılarak, bugün iki yıl yedi ay hapis cezasına çarptırılmasından derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı duyuyoruz.'' ifadelerini kullandı. 

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabındansa şunlar yazıldı: “Ekrem İmamoğlu hakkındaki bugünkü karar, tartışmalı siyasi tartışmaları gerektiren demokrasiye ağır bir darbedir. Özellikle seçim zamanlarında ifade özgürlüğü, adil bir yarışın en önemli özelliğidir.”

HENRİ BARKEY: ERDOĞAN BU KARARINDAN PİŞMAN OLACAK

15 Temmuz gecesi Henri Barkey'in kaldığı oteldekiler neler anlattı

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan CIA'nın Türkiye'deki kritik isimlerinden Henri Barkey "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sırf muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olmasını engellemek için düzmece bir davada suçlu bulundu. Erdoğan bu kararından pişman olacak. Kendi tarihini unutmuş görünüyor; kendi yükselişini 1999'daki mahkûmiyetine borçludur." dedi

Editör: Haber Merkezi