ABD'nin California eyaletine bağlı Los Angeles kentinde, Başkan Donald Trump’ın göçmen karşıtı politikalarına karşı düzenlenen protestolar devam ediyor. Protestoların şiddetlenmesi üzerine bölgeye Ulusal Muhafızlar sevk edilirken, Trump konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Ulusal Muhafızları Konuşlandırmak Harika Bir Karardı”
Trump, Los Angeles’a gönderilen Ulusal Muhafızlarla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Yaptığı açıklamada, “California’daki şiddetli ve kışkırtılmış isyanlarla başa çıkmak için Ulusal Muhafızları konuşlandırarak harika bir karar verdik. Böyle yapmasaydık, Los Angeles yerle bir olacaktı,” ifadelerini kullandı.
Trump, California Valisi Gavin Newsom ve Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’ı da eleştirerek, “Beceriksiz Vali ve Belediye Başkanı, teşekkür etmek yerine bize ihtiyaç olmadığını söylediler. Oysa görüntüler her şeyi açıkça gösteriyor,” dedi.
“İç Savaş İstemiyorum Ama Gerekirse Asker Gönderirim”
Trump, protestoların büyümesi halinde daha fazla asker gönderileceğini belirterek, “İç savaş istemiyorum. Ancak gerekirse Los Angeles’a daha fazla asker sevk ederiz,” açıklamasında bulundu.
Vali Newsom’dan Tepki: “Yasalara Aykırı”
California Valisi Gavin Newsom ise Trump’ın federal yetkileri kullanarak Ulusal Muhafızları kontrol altına almasını eleştirdi. Newsom, “Bu karar sadece California ile sınırlı kalmayacak. Başkan, dilediği eyalette aynı müdahaleyi uygulayabilir,” dedi ve Trump’a dava açılacağını duyurdu.