Ülkelerindeki savaştan ve iç karışıklıklardan kaçarak Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacılar Yunanistan'da kamplarda kalıyor. Aynı zamanda sınırda koronavirüs endişesi de oluşmuş durumda..

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yaptığı açıklamada Yunanistan'daki kamplarda kalan sığınmacılar arasında tespit edilmiş koronavirüs vakası bulunmadığını belirtti.

Sığınmacı değil bölge sakini

Avrupa Komisyonu Sözcüsü, "Elimizdeki bilgilere göre, Yunanistan'daki sığınmacılar arasında teyit edilmiş koronavirüs vakası bulunmuyor. Daha önce bahsi geçen kişinin sığınmacı değil, bölge sakinlerinden biri olduğu ortaya çıktı" dedi.

Koronavirüs vakası

Midilli'nin Plomari kasabasında bir süpermarkette çalışan 40 yaşındaki bir kadının virüs testinin pozitif çıktığı belirtilmişti. Bir ay önce İsrail'i ziyaret eden kadın Midilli Hastanesinde karantinaya alınmış ve iki çocuğunun gittiği okul tedbir amaçlı kapatılmıştı.

Tıbbi ve maddi destek

Gerekli sanitasyonun sağlanmasının üye ülkelerin ulusal makamlarının sorumluluğunda olduğunu belirten sözcü, "Sağlık önlemleri, koşullar, bunlar ulusal sorumluluktur. Kendi adımıza, Yunanistan'a finansal, tıbbi ve diğer gerekli araçlar da dahil olmak üzere destek sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi