İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA ABD'yi karıştıran iddia: Gazze saldırısı öncesi ABD ile İsrail arasında büyük anlaşma!

ABD'yi karıştıran iddia: Gazze saldırısı öncesi ABD ile İsrail arasında büyük anlaşma!

ABD medyasından Washington Post, başkan Joe Biden ve Tel Aviv yönetimi arasında, Gazze'ye yönelik saldırılar öncesinde 735 milyon dolarlık silah anlaşması yapıldığını ileri sürdü

İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. ABD medyasından Washington Post, başkan Joe Biden ve Tel Aviv yönetimi arasında, Gazze'ye yönelik saldırılar öncesinde 735 milyon dolarlık silah anlaşması yapıldığını iddia etti.

SALDIRILARDAN 5 GÜN ÖNCE İMZALANMIŞ

5 Mayıs'ta Tel Aviv yönetimi ve Biden yönetimi arasında 735 milyon dolarlık silah anlaşması yapıldığını iddia etti. Gazete, söz konusu anlaşmayı ismi açıklanmayan bir Kongre üyesinin ifadelerine dayandırdı.

KENDİ PARTİSİ DE KARŞI

ABD Başkanı Joe Biden'ın Demokrat Parti'si son günlerde İsrail nedeniyle fikir ayrılığına düşmüş durumda. Ülke basınında yer alan haberlere göre, İsrail'in saldırgan politikasına verilecek cevap konusunda hem fikir olamayan Demokrat Parti'de ciddi bir tartışma yaşanıyor.

CNN International'da yer alan analiz yazısına göre, iktidardaki Demokrat Parti'de 'İsrail' çatlağı yaşanıyor.

GAZZE'DE CAN KAYBI 200'E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarının başından bu yana 59'u çocuk, 35'i kadın olmak üzere 200 kişinin hayatını kaybettiğini, 1307 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze'ye toplamda 1450 bombardıman ve hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *