05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Kuzey Denizi'nde kargo gemileri çarpıştı! Mürettebattan çok sayıda kayıp var

Kuzey Denizi'nde kargo gemileri çarpıştı! Mürettebattan çok sayıda kayıp var

Almanya Denizcilik Acil Durumlar Merkez Komutanlığı iki kargo gemisinin çarpıştığını, gemilerden bir tanesinin battığını ve mürettebattan kayıplar olduğunu duyurdu.

Kuzey Denizi'nde bulunan Alman Körfezi'nde Polesie ve Verity adlı iki yük gemisi salı sabahı saat 05.00 sularında çarpıştı.

Verity adlı yük gemisi batarken, mürettebattan kayıpların olduğu bildirildi. Bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına başlandı. Kurtarılan bir kişi tedavi altına alınırken diğer kayıpların aranmasına gemi ve helikopterlerle devam ediliyor.  Kayıp sayıları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaza sonrasında  batan 91 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki Verity, Büyük Britanya'daki Immingham'a gitmek üzere Bremen'den denize açılmıştı.Yüzer durumdaki Polesie ise 190 metre uzunluğunda ve 29 metre genişliğine sahip. Gemi Hamburg'dan İspanya'nın La Coruña limanına gidiyordu. Kaza sırasında Polesie'de 22 kişi bulunuyordu. Kazanın nedeni soruşturuluyor.

Almanya Denizcilik Acil Durumlar Merkez Komutanlığı (CCME), Kuzey Denizi’nin güneydoğusundaki Alman Körfezi’nde iki kargo gemisinin çarpıştığını, gemilerden bir tanesinin battığını ve mürettebattan kayıplar olduğunu duyurdu.

CCME bugün yaptığı açıklamada “Salı sabahı erken saatlerde (saat 5 sıralarında) Alman Körfezi’nde bir gemi çarpışması meydana geldi. POLESIE ve VERITY adlı kargo gemileri Heligoland adasının yaklaşık 22 kilometre güneybatısında ve Langeoog adasının 31 kilometre kuzeydoğusunda çarpışmıştır” ifadelerinde bulundu.

Verity adlı kargo gemisinin çarpışma sonrasında battığını aktaran yetkililer, “Bir kişi sudan kurtarıldı ve tıbbi yardım alıyor. Diğerleri ise şu anda kayıp. Kazazedeleri arama çalışmaları devam etmektedir. POLESIE yüzer durumda. Gemide 22 kişi bulunmaktadır” dedi.

CCME, 91 metre uzunluğundaki Verity adlı kargo gemisinin İngiltere bandıralı olduğunu ve 190 metre uzunluğundaki Polesie adlı kargo gemisinin ise Bahamalar bandıralı olduğunun altını çizerek “VERITY Bremen'den İngitere’deki Immingham'a, POLESIE ise Hamburg'dan İspanya'daki La Coruna'ya gidiyordu” ifadesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *