Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile Berlin'de yapacakları görüşme öncesi ortak basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda Merkel, "AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile yapılan göç mutabakatının hızlı bir şekilde yeniden müzakere edilmesi için çaba sarf edecek misiniz?" sorusu üzerine, zirvede Türkiye ile ilgili ilişkilerin görüşüleceğini belirterek, Türkiye'nin çok sayıda mülteciyi barındırdığını vurguladı ve Türkiye'nin desteğin sürmesi hakkına sahip olduğunu ifade etti.

Merkel, "Bunun nasıl devam edeceğine dair bir perspektif açmalıyız. Türkiye ile iş birliği olmadan ilerleyemeyeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Tunus ve Libya'daki mülteci durumunu da görüşeceklerini belirten Merkel, Libya'da bir çözüm bulunması konusunda başlattığı siyasi inisiyatiflerden dolayı İtalya'ya teşekkür etti.

İtalya Başbakanı Mario Draghi de Merkel'e katıldığını belirterek, Türkiye ile yapılan göç mutabakatının güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Draghi, İngiltere'de Kovid-19'un Delta varyantının yayılmasından dolayı (Londra'da yapılacak) Avrupa Futbol Şampiyonası finalinin Roma'ya alınmasından yana olup olmadığına ilişkin soruya da "Evet. Finalin, bulaşma riski yüksek olan bir ülkede yapılmaması için çaba sarf edeceğim." ifadesini kullandı.

Almanya ile yakın iş birliği içinde olduklarını aktaran Draghi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının birinci dalgasında ülkesine destek veren Almanya'ya teşekkür etti.