15 Temmuz'dan sonra FETÖ üyelerinin ABD'den sonra ikinci adresi durumundaki Almanya, ülkeye giren kaçaklara oturum izni vermek için FETÖ'cülerden 'yanlarında mutlaka belge getirmelerini' istiyor. 

Bu nedenle, soruşturma geçiren ya da haklarında arama kararı bulunan FETÖ üyeleri, Almanya'ya sığınma başvurusunda kullanmak üzere UYAP'tan belge çalma telaşına düştü. 

FETÖ'ye bağlı kumpas savcıları Celal Kara, Zekeriya Öz, Fikret Seçen ile örgüt elebaşlarından Abdullah Aymaz başta olmak üzere çok sayıda teröriste kucak açan ve devletin imkanlarını FETÖ için tahsis eden Almanya, istihbarat birimlerinin tespitlerine göre son dönemde ilginç taleplerde bulunuyor. 

KRİPTOLARBELGE İÇİN UYAP'A SIZIYOR
Yeni Şafak gazetesinden Şahin Şen'in haberine göre şimdiye dek pek çok örgüt üyesinin oturum izni başvurusu yaparken sahte belge kullandığını tespit eden Berlin yönetimi, şimdi FETÖ'cülerden 'orijinal belge' istiyor. 

Alman makamlarının onaylı, imzalı, asıl belge taleplerinden ötürü FETÖ'nün Türkiye'de adliyelerdeki kripto yapılanması harekete geçti. Bu kişilerin çeşitli işlemler adı altında UYAP'a sızarak örgüt üyelerine ilişkin soruşturma bilgilerine ulaşıp bunları FETÖ'ye teslim ettiği belirtiliyor. 

İstihbarat birimlerinin raporuna göre, örgüt yöneticileri yurtdışına çıkış kararı almış FETÖ'cülerin listesini tutuyor. Firar edecek FETÖ'cüler 'isim-soyisim, Signal kullanıcı numarası, yaş, adli durum, şehir' gibi bilgilerle kayıt altına alınıyor. Daha sonra örgüt tarafından 'yurtdışına çıkış sıralaması' yapılıyor. Firar edeceklerin nereden çıkacağı da 'aşağı' ya da 'yukarı' şeklinde kodlanmış. 'Aşağı' tabiri Ege Denizi'ni, 'yukarı' ise Meriç Nehri'ni tanımlıyor. 

Editör: Haber Merkezi