Almanya’da Türk Diyanet temsilcisi Abdurrahman Atasoy’un evine kurusıkı silahla saldırı düzenlendi. Saldırının nedeni tam olarak bilinmezken, telefonla ihbar edilmesi sonrası Alman polisinin “Tek işimiz siz değilsiniz” diyerek olay yerine gelmemesi tepkilere neden oldu.

Kurusıkı silahla evine ateş ettiler

Almanya’nın Heilbron kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Sekreteri Abdurrahman Atasoy’un evine kurusıkı tabancayla saldırı organize edildi. Saldırının perde arkasına dair bir bilgi gelmedi. Atasoy yaptığı açıklamada polise ihbarda bulunduğunu ancak polisin “Tek işimiz siz değilsiniz” ifadelerini kullanarak durumu geçiştirdiğini belirtti.

Vatandaşla yetkili makamlar arasında köprüyüz

Polisi arayıp istediği geri dönüşü alamayan Atasoy şu ifadeleri kullandı: 

"Cumartesiyi pazara bağlayan gece, evimizin önünde silah sesleri duyduk. Evin giriş kapısında 5 adet mermi çekirdeği vardı. Polisi aradığımızda bize, ‘sizin gibi bir sürü işimiz var, ilk değilsiniz, beklemek zorundasınız’ dediler. Ancak pazar sabahı bir polis ekibi geldi ve olayı incelemeye aldı. Biz burada, Diyanet'in genel sekreteri olarak, vatandaşla yetkili makamlar arasında köprüyüz. Vatandaşımız ya da kurumlarımızın endişe içinde yaşamasını istemiyoruz."

Editör: Haber Merkezi