Ukrayna'da 24 yaşındaki Alexander Kondratyuk'un, kendisinden 57 yaş büyük olan 81 yaşındaki Zinaida Illarionovna'yla Ukrayna'daki zorunlu askerliğin istisna kurallarından yararlanmak için, yani askerlik yapmamak için evlendiği iddia ediliyor. 

Ukrayna'da askerlik hizmeti, 18 ila 26 yaşları arasındaki fiziksel olarak yeterli olan erkek vatandaşlar için zorunlu tutuluyor. Ancak, eğer bir erkek engelli bir eşe bakmaktan sorumluysa, hizmetten muaf tutuluyor. Çift, Ukrayna'daki Vinnitsa kenti yakınlarındaki Baykovka köyünde evlendi.

İDDİALARI REDDETTİLER

24 yaşındaki genç, askerlikten kaçmak için akrabasıyla evlendiği iddialarını reddederek kuzeninin çok iyi bir eş olduğunu söyledi. Yerel basında çıkan haberlere göre, 81 yaşındaki kadın da kendisine iyi bakacak iyi bir koca olduğu konusunda ısrar etti. Ancak komşular, kocasının o bölgede hiç görülmediğini iddia etti, 'yeğenleri, torunları ve kız kardeşleri tarafından sözde kocasından ziyaret edilme ihtimalinin daha yüksek olduğunu' söyledi. Raporlar davanın soruşturulmakta olduğunu iddia etti, ancak ordu yetkilileri konuyla ilgilenmediklerini belirtti.

Bölgede zorunlu olarak görev yapan Vinnitsa Komiserliği'nden sorumlu komiser, Kondratyuk'un taslak belgelerinin ertelendiğini, çünkü kayıtlı bir engelli kişinin bakıcısı olduğunu söyledi. Bir evlilik cüzdanı verildiğini ve karısının evinde ikamet ettiğini kanıtlayan bir belgenin yapıldığını, yapılabilecek hiçbir şeyin olmadığını ekledi. 

Editör: Haber Merkezi